IMA VREMENA ZA NBA

Ante Tomić neće u Utah prije ljeta 2011. godine

 AFP

NBA sastav Utah Jazza grozničavo traži zamjenu za Mehmeta Okura, turskog centra koji će pauzirati najmanje šest mjeseci zbog rupture Ahilove tetive.

U košarkaškom klubu iz Salt Lake Cityja sjetili su se hrvatskog centra Ante Tomića, kojeg su birali u drugom krugu drafta 2008. godine.

Internetska stranica Realgm.com, pozivajući se na svoje višestruke izvore iz NBA organizacije, navodi da Tomić ipak neće biti taj, i to stoga što je zimus potpisao troipogodišnji ugovor s madridskim Realom. U njemu, navodi se također, stoji klauzula o otkupu ugovora NBA kluba koji drži prava na Tomića, a koja se ne može aktivirati prije završetka sezone 2010/2011.

To znači da bi Tomić u Salt Lake Cityju najranije mogao završiti u ljeto 2011. godine, dogovore li se tako, naravno, sve tri strane: Real, Utah Jazz i sam košarkaš.

Okur, predviđaju u klubu, neće biti spreman za početak sljedeće NBA sezone. Dok se ne vrati, Jazzeri će se pod koševima krpati Ukrajincem Kirilom Fjesenkom i Grkom Kostom Koufosom, uz pomoć krilnih centara Boozera i Kirilenka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:32