TURNIR U ISTANBULU

DUDA IVKOVIĆ ODUŠEVLJEN HRVATOM Dario Šarić već se nametnuo kao vođa Efesa!

 Cropix

Istanbul je domaćin najjačeg pripremnog turnira europske košarkaške predsezone. Efes je na svoj Gloria kup pozvao moskovski CSKA, Olympiacos i Crvenu zvezdu, a prvog dana Crveni iz Pireja nisu imali milosti prema domaćinima. Olympiacos je pobijedio Efes 79:73, no, iz naše perspektive je to najmanje važno.

Ono što nas zanima je - Dario Šarić. Protiv Olympiacosa je naš reprezentativac igrao puno i dobro. Brojke (10 poena, četiri skoka i dva asista) neće sugerirati nezaboravnu partiju, ali dojam je puno bolji. Dario Šarić se, naime, nameće kao vođa Efesa. Osim što je starter, prošlosezonski MVP ABA lige uživa veliko povjerenje trenera Dude Ivkovića.

Puno Šarić igra s loptom, primarni je kreator u momčadi, a ima i ovlasti “potegnuti”. Efes je u ponedjeljak igrao bez Nenada Krstića, pa je samim time obrana Olympiacosa u reketu bila fokusirana na Šarića, ali ni u jednom trenutku naš dvadesetogodišnjak nije izgledao inferiorno pokraj daleko iskusnijih Printezisa i Pettwaya. Pogotovo protiv Amerikanca, kojeg je i uspješno napadao.

Već prve prijateljske utakmice daju naslutiti da možemo očekivati još jedan iskorak Šibenčanina, kojem je samo nebo granica...

U drugoj utakmici prvog dana istabulskog turnira je CSKA dobio Crvenu zvezdu 77:72, uz 19 poena Manučara Markoišvilija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:19