ZACEMENTIRAN NA TRIBINI

MUKE U ISTABULU Šarić izvan kvote stranaca u Efesu, Ivković mu uopće ne vjeruje!

Kruži priča da Ivković i Ražnatoviću moraju Turcima opravdati dolazak Nenada Krstića

Dario Šarić kuša život profesionalca u turskom Efesu na najgori mogući način. Rođeni pobjednik, MVP ABA lige, 12. pick NBA drafta, drugu je utakmicu uzastopno ostao izvan kvote stranaca u Efesu!

Da stvar bude gora, Dušan Ivković, iskusni trener Efesa, na sastanku uoči utakmice odlučio je da Dario Šarić neće biti u momčadi protiv Gaziantepa u nedjelju, što je jedno od najtežih gostovanja u ligi, a dogodilo se to nakon što je Ivković ostavio Šarića izvan momčadi i prošloga tjedna u jednoj utakmici prvog kruga turskog kupa. Sve to skupa govori kako srpski stručnjak našem košarkašu na startu sezone baš i ne vjeruje previše!

Naime od ove sezone po pravilima turske lige, u momčadi može biti šest stranaca (u isto vrijeme petorica zajedno na parketu), a Ivković je u dva navrata, najprije u kupu, a sada i u prvenstvu, odlučio da tih šest stranaca budu tri vanjska igrača ( Draper, Janning i Perperoglou) te tri visoka ( Krstić, M. Bjelica i Lasme).

Kako doznajemo, Dario Šarić nije ozlijeđen, možda nije u naročitoj formi, no kako tretirati Ivkovićevu odluku osim krivom, kad je među šest stranaca bio i ozlijeđeni Nenad Krstić, koji je uspio Gaziantepu ubaciti dva poena i pritom nije ostvario nijedan skok?!

Trebaju li Miško Ražnatović, menadžer te njegov pokrovitelj Duda Ivković opravdati novim turskim gazdama angažman Nenada Krstića, težak, navodno, dva milijuna eura, pa je ovaj u momčadi a izvan nje Šarić? Naime i ta se priča pojavila odmah nakon utakmice.

Gaziantep, koji vodi Jure Zdovc, tako je slavio sa 65:63, uz 16 poena i šest skokova Harrisa, te vrlo dobar doprinos Tomislava Ružića, koji je ubacio šest poena, sedam skokova i podijelio dva asista, usput zabivši vrlo važnu tricu u završnici utakmice. Efes je držao blizu Stephane Lasme sa 19 poena, osam skokova i četiri blokade, no nije bilo dovoljno. Još jedan Šarićev konkurent u momčadi nije odigrao ništa naročito i nerazumljivo je zašto i Milko Bjelica (5 poena, 5 skokova i 2 asista) igra prije hrvatskog reprezentativca. Didi Draper je odigrao skromno za 6 poena i 3 asista.

Ne vjerujemo da će Ivković ovako regrutirati momčad i ubuduće, rasplet situacije iz Gaziantepa valjda mu je otvorio oči. Dario Šarić izvan momčadi, izvan ovako nejakog Efesa?

Pa, vjerojatno samo u Efesu i samo kod Dude Ivkovića zasada. Ako sve ispadne dobro do konca sezone, onda OK, ali ako je ovo bilo nešto što će se ponavljati, onda se svi skupa, a najviše Šarić, trebamo zabrinuti. Ili je i Ivković shvatio?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:36