EUROLIGA

Ante Tomić opet najbolji, Popović spasio Žalgiris

Marcus Williams u zadnjoj sekundi pogodio je tricu za itekako bitnu pobjedu Unicaje u Berlinu kod Albe. Bilo je 67-65 za momčad koju vodi Jasmin Repeša
 AFP

Košarkaši Barcelone upisali su i šestu pobjedu u sedmom nastupu skupine F, Top 16 faze Eurolige. U Tel Avivu je Barça pobijedila Maccabi 82-77. Poslije izjednačenog prvog dijela koje je završilo 41-39 za Katalonce, u trećoj se četvrtini dogodila eksplozija gostujuće momčadi koja je u idućih deset minuta pobjegla na 67-53. U završnici se španjolska momčad opustila, ali nije time ugrozila novu pobjedu.

Hrvatski košarkaš Ante Tomić je još jednom, što je već postao običaj, bio najbolji igrač u redovima Barcelone. Za 28 minuta na parketu Tomić je ubacio 18 poena, a imao je i šest skokova, te dvije blokade. Predstavio se i sa odličnim šutom 7-10, s linije slobodnih bacanja je gađao 4-5, a probao je i jednu tricu koju nije pogodio.

Recimo i da je na ovom ogledu Juan Carlos Navarro ubacio dvije trice, te je došao do ukupno 423. trice u karijeri, u Euroligi. Time je postao najbolji tricaš svih vremena, a prestigao je Talijana Gianlucu Basilea, nekada i svog suigrača u Barceloni.

Na drugoj strani je hrvatski centar Darko Planinić ubacio sedam poena za Maccabi uz jednu asistenciju (2-5 iz igre i 3-4 s linije slobodnih bacanja).

Marcus Williams u zadnjoj sekundi pogodio je tricu za itekako bitnu pobjedu Unicaje u Berlinu kod Albe. Bilo je 67-65 za momčad koju vodi Jasmin Repeša

Unicaja je time došla do omjera 3-4, te je ostala u igri za prolaz, koji bi bio znatno dalje da je Williams kojim slučajem promašio.

Alba je odlično odradivši drugu četvrtinu (22-12) otišla na odmor uz prednost 42-34. No, sve se istopilo u prve dvije minute nastavka i od tada je trajala neizvjesna borba za pobjedom ove dvije momčadi. Iako je u samu završnica njemačka momčad ušla s blagom prednošću, na kraju se situacija okrenula i to prvom tricom Williamsa na utakmici. Prije toga je promašio - četiri.

Hrvatski košarkaš Kruno Simon je bio među boljima u redovima sastava iz Malage. Sa 12 poena je bio prvi strijelac, a tome je dodao i po tri skoka i asistencije, te dvije izgubljene i jednu osvojenu loptu. Gađao je za dva poena 1-3, za tri 3-8 i s linije slobodnih bacanja 1-1.

Luka Žorić je ubacio sedam poena uz pet skokova i jedno dodavanje. Iz igre je pucao 2-6, uz 3-3 za jedan poen.

Marko Popović bio je junak Žalgirisove pobjede u Njemačkoj kod Brose Basketsa, u sklopu 7. kola košarkaške Eurolige...

Hrvatski reprezentativac ubacio je osam od svoja 21 poena u produžetu, koji je litavska momčad dobila rezultatom 12-11. Popović je najprije serijom 5-0 otvorio produžetak, nakon što je Bamberg poveo s +2, a potom je u posljednjoj sekundi susreta izborio tri slobodna bacanja, nakon što ga je, pri vodstvo domaćina 87-85, faulirao Anton Gavel.

Naš je košarkaš ubacio sva tri slobodna bacanja, kojima je donio svojoj momčadi treću pobjedu u skupini E. Recimo i da je Popović na parketu proveo 27 i pol minuta, te da je upisao dva skoka i jednu izgubljenu loptu. Iz igre je gađao 3-3 za dvicu, 3-8 za tricu, dok je s linije slobodnog bacanja samo jednom bio neprecizan (6-7).

U istoj je skupini Efes Anadolu u Istanbulu nanio Real Madridu prvi poraz u skupini slavivši sa 74-72. Jamon-Alfred Lucas bio je najefikasniji u pobjedi turskog sastava sa 16 poena, dok je 13 pridodao Duško Savanović. Iako je Real imao petoricu dvocifrenih u svojim redovima, ostao je prekratak u samoj završnici kada je promašio šut za pobjedu.

Hrvatski reprezentativac Dontaye Draper proveo je devet i pol minuta na parketu, za kojih je upisao po jedan promašaj za dva i tri poena, te tri skokova i ukradenu loptu.

Euroliga, skupina E, 7. kolo:

Alba - Unicaja 65-67

CSKA Moskva - Panathinaikos 86-69

Efes Anadolu - Real Madrid 74-72

Brose Baskets - Žalgiris 87-88

Redoslijed: 1. Real Madrid 6-1, 2. Efes Anadolu 6-1, 3. CSKA 5-2, 4. Panathinaikos 4-3, 5. Unicaja 3-4, 6. Žalgiris 3-4, 7. Alba 1-6, 8. Brose Baskets 0-7.

skupina F:

Maccabi - Barcelona 77-82

Montepaschi Siena - Caja Laboral (petak)

Fenerbahçe - Beşiktaş (petak)

Himki - Olympiacos (petak)

Redoslijed: 1. Barcelona 6-1, 2. Montepaschi Siena 5-1 (-1), 3. Himki 4-2 (-1), 4. Caja Laboral 4-2 (-1), 5. Olympiacos 3-3, 6. Maccabi 2-5, 7. Fenerbahçe 1-5 (-1), 8. Beşiktaş 0-6 (-1).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:25