LITAVCI POD ISTRAGOM

VIDEO Navijač Žagirisa s dva promila alkohola u krvi nokautirao provokatora Fernandeza!

Litavci mrze Fernandeza zato što je u Madridu najprije pogodio loptom u glavu Kšištofa Lavrinoviča, a potom šakom pogodio i Paulisa Jankunasa
 AFP

Čelnici Eurolige objavili su da su pokrenuli istragu o navodnom napadu navijača Žalgirisa na košarkaša Real Madrida Rudyja Fernandeza poslije sinoćnje utakmice ovih klubova u Kaunasu…

Real je, podsjetimo, pobijedio nakon produžetka sa 105-104, a dramatična je utakmica imala nastavak i na parkiralištu ispred dvorane gdje su, prema tvrdnjama Madriđana, domaći navijači ''iskazivali agresiju'' prema Fernandezu prilikom njegova pokušaja ulaska u autobus. Navodno je netko od litavskih navijača šakom pogodio Fernandeza u glavu, a svjedoci tvrde da je bilo i krvi. Huligani su dva brata kojima je izmjereno više od dva promila alkohola.

Euroliga je zatražila službeno očitovanje Žalgirisa i litavske policije. Odluku o eventualnoj kazni Žalgirisu nakon provedene će istrage donijeti Disciplinska komisija Eurolige.

Inače, neprijateljstvo domaćih navijača prema Fernandezu i nije iznenađujuće kad se uzme u obzir što je sve prgavi 27-godišnji Španjolac napravio tijekom ranije utakmice ovih klubova u Madridu. Tada je najprije pogodio loptom u glavu Kšištofa Lavrinoviča, a potom šakom pogodio i Paulisa Jankunasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 07:47