TRAŽE MILIJUNE

ZVIJEZDE BIJESNE NA GOOGLE 'Tužit ćemo vas! Niste ništa učinili oko naših golih fotografija nego ste zaradili na njima'

Nominee for Best Supporting Actress in "American Hustle" Jennifer Lawrence arrives on the red carpet for the 86th Academy Awards on March 2nd, 2014 in Hollywood, California. AFP PHOTO / Robyn BECK
 ROBYN BECK / AFP ImageForum

Slučaj koji je šokirao svijet poznatih najvjerojatnije će dobiti sudski epilog. Prema pisanju portala Page Six, odvjetnici zvijezda čije su golišave fotografije objavljena internetu zaprijetili su Googlu tužbom u vrijednosti 600 milijuna kuna.

Odvjetnici tvrde kako je Google trebao ukloniti fotografije s interneta, ali to nisu napravili pa su na njihov račun zaradili milijune.

Holivudska top odvjetnik, Marty Singer, povodom ovog slučaja napisala je pismo osnivačima Googlea, Larry Pageu i Sergeyu Brinu, u kojem ih je optužila za neetično ponašanje i iskorištavanje desetaka zvijezda.

- S obzirom da su žrtve slavne osobe s velikim publicitetom, niste ništa napravili nego ste zaradili milijune dolara na oglašavanju. Željeli ste zaraditi na ovom skandalu, a ne zaustaviti ga - navodno stoji u pismu.

Za sada nije poznato tko se od slavnih osoba odlučio na ovakav postupak.

Podsjetimo, američki FBI uključio se u istragu u slučaju hakiranja i objave golišavih fotografija, uključujući i one eksplicitne, dvadesetak slavnih osoba iz svijeta 'showbiza', a u kontaktu s vlastima je i najslavnija žrtva krađe, oskarovka Jennifer Lawrence.

Slučaj istražuje i Apple, s čijeg je servisa za pohranu podataka iClouda, kako se pretpostavlja, hakirana većina fotografija, koje su potom javno objavljene na internetu.

Osim Jeniffer Lawrence, objavljene su i gole fotografije Rihanne, Kate Upton, Selene Gomez i drugih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:24