POVRATAK TIGERA

Zločesti dečko Tiger Woods na naslovnici Vanity Faira

Pred objektivom Annie Liebovitz tiger se pojavio nauljen, razgodjeven i sa zavodničkim pogledom
 Reuters

Kada su krajem rujna snimili Tigera Woodsa, urednici američkog Vanity Faira nisu ni slutili da će im sveamerički zlatni dečko biti vjerojatno najtiražnije lice s naslovnice u povijesti. Pod naslovom “Misterij sportske zvijezde koju smo mislili da poznajemo” u broju za veljaču objavljuju veliki editorijal sa slikama koje ovih dana analiziraju deseci američkih psihologa.

Razodjeven, s utezima u rukama i zavodničkim pogledom, Tiger se prvi put prikazao u drugom svjetlu, posve različitom od figure suhe sportske zvijezde čije su izjave rijetko odstupale od stereotipa u stilu: “Bez obzira koliko sam dobar, uvijek mogu biti bolji”… Nekoliko tjedana nakon što je gol do pasa stao pred objektiv glasovite Annie Leibovitz, Tigeru se dogodio 27. listopada, dan koji je označio početak možda najvećeg sportskog skandala posljednjih desetljeća.

Razmjeri koje je afera dosegnula uvjetovani su ponajprije imidžem “gospodina savršenog”, na kojem je proslavljeni golfer radio od početaka karijere. Dok njegove seksi tajne nisu izašle na vidjelo, Tiger pred licem javnosti nikada nije učinio ništa “ljudski”.

Zabranjeni seks, prijevare i otkrivene lascivne poruke nisu, primjerice, nimalo štetile nogometašu Davidu Beckhamu, koji je pao nakon preljuba s babysittericom vlastite djece. Unatoč naslovnicama koje je punio savršeni brak s Victorijom Beckham, njegovu bračnu idilu nitko nije “kupio” pa se svjetska javnost vrlo brzo zasitila njegovih pikanterija.

Ruku na srce, o velikom iznenađenju nije bilo riječi ni kada je puknula priča o Billu Clintonu i Monici Lewinsky - većina iskusnih gospođa bivšem je američkom predsjedniku njegov lifestyle mogla pročitati u očima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 21:50