SPEKTAKL U BAKUU

VIDEO Eurosong: Deset zemalja prošlo dalje, među njima i bakice iz Rusije. Poslušajte finaliste!

Rambo Amadeus prema očekivanju nije prošao u finale. Prvi finalisti su: Rumunjska, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Cipar, Grčka, Rusija i Irska. Nina nastupa u drugom polufinalu u četvrtak
 AP

Rambo Amadeus prvi je zapjevao na večerašnjem polufinalu Eurosonga. Na pozornicu u Azerbajdžanu izašao s plaštom i kapuljačom na glavi, no ubrzo je pjevao raskopčane košulje. Tijekom nastupa je pozivao publiku da pjeva s njim i vikao "'Ajmo!", a nastup je završio izvrnuvši prazne džepove hlača.

Nina Badrić iz Azerbajdžana ekskluzivno za Jutarnji: Gostima sam na hrvatskom partyju dijelila lavandu i licitarska srca

Time je Crna Gora po treći put otvorila Eurosong, no kladionice i fanovi dale su iznimno male šanse ovogodišnjem crnogorskom predstavniku sa pjesmom pod nazivom "Euro Neuro", a tako je i bilo - Rambo Amadeus nije prošao dalje. Crnogorci su od Ex-Yu zemalja sami u prvoj polufinalnoj večeri, a ostalih je pet završilo u drugom polufinalu.

Večeras na Eurosongu nastupalo je ukupno 18 zemalja, a samo njih deset prošlo je u finale. Kuverte su otvorene a među finalistima su se našle: Rumunjska, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Cipar, Grčka, Rusija i Irska.

Tijekom prve polufinalne večeri prošlogodišnjeg Eurosonga većina fanova je s nevjericom propratila objavljivanje deset finalista. Ispali su, naime, neki od najvećih favorita - Armenija, Norveška i Turska.

U ovom polufinalu nastupaju predstavnici tri zemlje koje niti jednom nisu izostale iz velikog finala. Radi se o Grčkoj, Rusiji i Rumunjskoj.

Žiri je nakon sinoćnje generalne probe već dodijelio bodove za deset najboljih pjesama. Njihovim glasovima dodali su se još i glasovi televotinga u 21 zemlji.

Za očekivati je bilo da bi žiri mogao podržati albansku predstavnicu i njenu dramatičnu izvedbu pjesme “Suus“. Pjesme predstavnice Rusije, Austrije, Crne Gore te San Marina, pak nisu klasične eurovizijske.

Čak će 11 pjesama biti izvedeno u potpunosti na engleskom jeziku. U četiri pjesme će engleski jezik biti u kombinaciji s nekim drugim jezikom, dok će jedino pjesme Austrije, Finske i Albanije biti izvedene na materinjskom ili službenim jezicima zemalja koje predstavljaju.

Pogledajte nastupe finalista:

Rumunjska

Moldavija

Island

Mađarska

Danska

Albanija

Cipar

Grčka

Rusija

Irska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:28