EUROPU OSVOJILA 'EUPHORIA'

FOTO VIDEO Na Eurosongu pobijedila Šveđanka Loreen Talhaoui!

 AP Photo/Sergey Ponomarev

Izravno iz Kristalne dvorane u Bakuu u Azerbajdžanu pratili smo još jednu uzbudljivu završnicu natjecanja za Veliku nagradu Pjesme Eurovizije - Eurosong 2012. Pobjednica ovogodišnjeg natjecanja s 272 boda je 29-godišnja Šveđanka Loreen Talhaoui s pjesmom pod nazivom 'Euphoria'.

Loreen je rođena 1983. u Stockholmu, a kasnije je sa svojom obitelji preselila u grad Västerås. Njeni roditelji porijeklom su Marokanci.

Drugo mjesto s 259 bodova osvojile su ruske Buranovskiye Babushki s pjesmom “Party For Everybody” dok je treće mjesto s 214 bodova zauzela Srbija s pjesmom Željka Joksimovića 'Nije ljubav stvar' .

Izvedeno je ukupno 26 pjesama, a nastupili su predstavnici 20 zemalja koje su bile najuspješnije u polufinalu te predstavnici šest zemalja koje u finale ulaze izravno, a to su Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska, Njemačka i prošlogodišnji pobjednici - Azerbajdžan. Nastupe su ocjenjivali nacionalni žiri i gledatelji putem telefonskog glasovanja.

Podsjetimo, završnica druge polufinalne završila je razočaravajuće za Hrvatsku jer Nina Badrić nije uspjela proći u finale. Tako je Hrvatska po treći puta propustila završnicu ovog natjecanja. Od preostalih zemalja s područja bivše Jugoslavije dalje su prošle BiH, Makedonija i Srbija.

Hrvatska je bila jedna od 42 zemlje koje su podijelile svoje glasove izvođačima. Rezultate glasovanja pročitala je Nevena Rendeli. Hrvatska je tako Makedoniji dala 8 bodova, BIH je dobila 10 bodova, a Srbija maksimalnih 12 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:59