SPAS ZA HTV

Šprajc je dobio specijalni zadatak: Redizajnirati Dnevnik i vratiti gledatelje!

Osvježenje Dnevnika u zadnji trenutak, jer Dnevnik Nove TV, kojeg je u rujnu pratilo 14 posto publike, po svemu sudeći, imat će još bolje podatke za listopad
 Nina Đurđević/Cropix

ZAGREB - Nakon RTL-Televizije koja od ponedjeljka kreće s redizajniranom središnjom informativnom emisijom RTL Danas, trgnuli su se i HTV-ovci. U zadnji trenutak, jer Dnevnik Nove TV, kojeg je u rujnu pratilo 14 posto publike, po svemu sudeći, imat će još bolje podatke za listopad.

Predviđa se, naime, da bi prosječna listopadska gledanost 'Dnevnika' Nove TV mogla iznositi oko 18 posto. Istodobno, RTL-ovu središnju informativnu emisiju u rujnu je pratilo 10, a HTV-ovu 12 posto gledatelja, ali ti se postoci, prema našim izvorima, u listopadu nisu bitno povećali.

Start od Nove godine

Zbog svega toga na HTV-u je ovih dana formiran stručni tim koji radi na redizajnu Dnevnika, a na čelu su mu urednik Zoran Šprajc i scenograf Davor Antolić Antas, poznat po tome što je dosad izrađivao scenografije za festivale, televizijske emisije poput 'Evergreena' ili kulinarski show 'U istom loncu'.

Usvoje li se ideje koje se kuhaju u loncu ovog HTV-ovog tima, od nove godine središnji bi se HTV-ov Dnevnik emitirao iz novog televizijskog studija, a imao bi i sasvim novi vizualni, scenografski, tehnički, sadržajni, pa i kadrovski izgled.

Kao moguća pojačanja u emisiji tako se spominju Martina Kiseljak, reporterka koja je svojedobno s Goranom Milićem obišla Rusiju, te Dražen Miočić, HTV-ov novinar specijaliziran za vojna pitanja.

Posebni kanal

- Istina je da razmišljamo o promjenama, ali sve je to zasad još uvijek u fazi ideja. No, sve vezano za Dnevnik ujedno bi bio i temelj za posebni “news” kanal - kaže Zoran Šprajc.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 13:00