JEDNA OD NAJLJEPŠIH

Sanja Vejnović: Nikada ne bih mijenjala svoje lice niti se botoksirala

'Budite zadovoljne sobom, najprije iznutra - živite!', savjetuje poznata glumica
 Admir Buljubašić/Cropix

Hrvatska glumica Sanja Vejnović nedavno je ušla na listu najljepših glumica svijeta iznad 40. godine po izboru filmske internetske stranice IMDb. Korisnici stranice mogu izabrati svojih deset favoritkinja i to do kraja 2012. godine. Sanja je tako stala uz bok elitnog društva s holivudske A-liste poput Nicole Kidman, Naomi Watts, Jennifer Aniston, Sandre Bullock, Elizabeth Hurley, Monice Bellucci, Dane Delany...

- To je svakako lijepa vijest. Osjećala sam se počašćenom biti u društvu najljepših glumica svijeta. Ovakva lista je i vrlo zabavna, s obzirom na to da su mnogi pohrlili pogledati o čemu je riječ. Naglo je porastao i broj posjeta mog službenog profila na ovom poznatom filmskom servisu - rekla je 50-godišnja glumica koja je trenutno vrlo zaposlena snimanjem sapunice “Larin izbor”. Kaže kako pretpostavlja da je izgled dijelom imao utjecaja na to da je odaberu za neku ulogu na početku karijere.

- No mislim da izgled svakako nije presudan u glumačkom poslu zato što gluma omogućava cijeli spektar najrazličitijih uloga koje možete igrati te redatelji i producenti u potrazi su za različitim karakteristikama lica. Na castingu presudno je kako igrate profil lika koji se traži - kaže Sanja.

Dobri geni

Vjeruje da dosta toga može zahvaliti dobrim genima i unutarnjem zadovoljstvu, ali je zaslužan i njen trud.

- Zbog problema s kralježnicom gotovo mi ne prođe dan a da ne treniram i vježbam. Ne bih inače bila toliko vrijedna da se ne radi o zdravstvenim razlozima. Također pazim da jedem zdravu, ekološki uzgojenu hranu. Hranim se već godinama po Montignacovoj metodi i upotrebljavam kvalitetnu kozmetiku - rekla je glumica. No kad se radi o nekim drastičnijim metodama, nikada ne bi mijenjala fizionomiju lica niti se botoksirala poput nekih holivudskih kolegica.

- Ekspresija lica je jedan od najvažnijih glumačkih alata. Vidjeli smo kako izgleda kada se glumice ‘zaigraju’ pa izgledaju kao punjene ptice. Više sam pobornik modernih tehnologija koje vraćaju svježinu licu. Dvaput godišnje podvrgavam se tretmanima radiovalovima kod doktora Duška Maletića i to mi je za sada dovoljno - kaže lijepa glumica koja zapravo uopće nije trebala postati glumačka zvijezda. Plesala je balet i maštala o tome da bude balerina na daskama svjetskih kazališta kad ju je otkrio redatelj Branko Ivanda. Imala je tada 14 godina, a on joj je dodijelio ulogu u televizijskom filmu “Dugo putovanje u bijelo”. Nakon uloge djevojčice u Ivandinoj TV drami, opet ju je angažirao, i to da glumi dječaka u filmu “Prijeki sud”. Od tada je glumila pozitivke i negativke, policajke, profesorice, strankinje, žene starije od sebe... Stala je i uz bok Franca Nera u spektaklu “Banović Strahinja”. Baš nakon tog filma zamijetio ju jedan turski redatelj i ponudio joj angažman. Tako je i prije poplave turskih sapunica Sanja glumila u dvjema velikim turskim serijama koje je gledalo više 110 milijuna ljudi.

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:43