ARENA PREVELIKA

Pet Shop Boyse preselili u Cibonu

Razlog za premještanje koncerta u mnogo manju dvoranu, kažu organizatori, nije slaba prodaja ulaznica

ZAGREB - Legendarna pop-grupa Pet Shop Boys svoj zagrebački nedjeljni nastup neće održati u Areni, kako je bilo najavljivano, nego na pozornici KC-a Dražen Petrović u Ciboni. Razlog, tvrde organizatori, nije slaba prodaja ulaznica za koncert.

- Ovu promjenu tražio je menadžment Pet Shop Boysa. Izrazili su želju za nastupom u Ciboni, jer bend u sklopu svoje ‘Pandemonium’ turneje na kojoj promovira album ‘Yes’ nastupa u manjim prostorima - objašnjava Goran Bakić, jedan od organizatora koncerta Pet Shop Boysa.

Britanskom dvojcu Neil Tennantu i Chrisu Loweu, koji su na ovogodišnjoj dodjeli nagrada britanske glazbene industrije Brit Awards primili priznanje za izniman doprinos glazbi, ovo će biti drugi nastup u Zagrebu. Prvi put u našoj su metropoli nastupili 1991. u Domu sportova, a sedam godina poslije u dvorcu Mokrice snimili su videospot za tadašnji hit “Heart”.

Grupa koja je osnovana početkom osamdesetih godina dosad je prodala sto milijuna ploča širom svijeta. Najveći uspjeh postigli su u drugoj polovici osamdesetih. Čak četrdeset i dvije pjesme ušle su im u top trideset singlova, a skladbe “West End Girls” i “Heart” bile su tjednima broj jedan u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2024 09:12