ŠUŠKA SE

MJESEČEVA RATNICA POSTAJE BISEKSUALKA? Autori serije poručuju da će u novoj verziji imati LGBT likove

 Naoko Takeuchi

'Moći mjesečeve prizme, stvorite se!', povik je Usagi Tsukino, Mjesečeve Ratnice iz legendarne manga crtane serije.

Usagi Tsukino, koja je s prijateljicama ratnicama spašavala svijet, dobit će remake serije, a autori obećavaju kako više neće biti prikrivenih rodnih uloga te će serija imati više LGBT likova, piše Jezebel.

Vjerni fanovi će se sjetiti kad su se pojavile Neptunova Ratnica i Uranova Ratnica i koje su bile 'rođakinje' u seriji, a svako malo bi jedna na drugu bacale iskrice i ružine latice uz romantuičnu glazbu u pozadini.

Prema pisanju Jezebela, Uranova Ratnica bit će transrodna osoba, rođena kao hermafrodit te će biti u otvorenoj vezi s Neptunovom Ratnicom, a Mjesečeva Ratnica će navodno biti biseksualka iako će naposljetku, kao i u originalnoj verziji završiti s Maskom U Smokingu.

Valja istaknuti kako je serija imala pet sezona koje su se emitirale u pet godina, a 'Mjesečeva Ratnica' je postala planetarno popularna pa je bila i veliki hit u Hrvatskoj.

Ratnice koje su se pojavile kroz svih pet sezona su Ami Mizuno (Merkurova Ratnica), Rei Hino (Marsova Ratnica), Makoto Kino (Jupiterova Ratnica), Minako Aino (Venerina Ratnica), Haruka Tenou (Uranova Ratnica), Michiru Kaiou (Neptunova Ratnica), Hotaru Tomoe (Saturnova Ratnica), Setsuna Meiou ( Plutonova Ratnica) i Chibiusa kao Chibi Moon ili Mala Mjesečeva Ratnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 19:16