MISLILI DA JE MUŠKO

DOGODILO SE ČUDO Rođena je bez maternice, a danas je ponosna majka koja je rodila blizance

 Facebook

Hayley Hayens rođena je bez maternice, a to je saznala tek kad je imala 19 godina te kad su joj liječnici rekli kako nikad neće ni dobiti menstruaciju jer ima XY kromosome te je genetski zapravo trebala biti muškarac.

Naime, Hayley ima AIS (androgen insensitivity syndrome), poremećaj do kojeg dolazi dok se dijete razvija u utrobi. Naime, dijete se razvija kao muško, ali djetetovo tijelo ne reagira na terstosteron, muški hormon pa se razvijaju ženska spolna obilježja.

Upravo to je i bio slučaj Hayley koja je nakon šokantnog saznanja gotovo pala u depresiju vejerujući kako nikad neće biti majka. Tajnu je otkrila svom prijatelju iz djetinjstva Samu, re mu rekla: 'Mislim da me niti jedan muškarac neće željeti', ispričala je Hayley za Daily Mail.

No, sudbina je u to umiješala svoje prste. Gotvoo deset godina kasnije, Hayley je dobila blizance sa Samom, koji joj je u međuvremenu postao suprug.

Hayley se jednostavno nije mogla pomiriti sa čuinjenicom da neće biti majka te nije odustajala.

Tijekom 2007. godine na jednom od brojnih pregleda, specijalist je na snimkama pronašao nešto što je mnogima prije njega promaknulo - malenu materincu, koja je bila velika tek nekoliko milimeara. 'ali i to je bilo nešto! Specijalist je bio siguran da će maternica rasti. Počela sam piti hormonske nadomjestke. Znala sam da nikad neću moći ostati trudna prirodnim putem, ali sad se pojavila šansa da zatrudnim umjetnom oplodnjom', objasnila je Hayley.

Kako zdravstveno osiguranje nije htjelo pokriti trošak umjetne oplodnje, Hayley i Sam su potrošili svoju ušteđevinu na jedan i jedini tretman umjetne oplodnje u Cipru.

'Bila sam toliko nervozna. Imali smo samo jednu priliku jer si nismo mogli priuštiti da idemo i drugi put. Očajnički sam željela biti majka i znala sam da ako nešto krene po krivu, bit ću rastrgana', priča Hayley.

Liječnici su im davali tek 60 posto šanse da oplodnja uspije pa kad je saznala da je trudna i to da nosi dvojke, nije mogla doći sebi!

'To što sam postala majka je nevjerojatan trenutak mog života. Kad sam držala bebice u rukama po prvi put, bila sam preplavljena emocijama', kaže Hayley.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 22:29