ŽURI U NOVI ŽIVOT

Marijani suprug Ivan pomaže u preseljenju, nosio joj stvari u roditeljski stan u Kninu. Župnik vjeruje u njezino obraćenje

'Marijana je dobro, igra se s kćeri, stvari polako sjedaju na svoje mjesto', rekao je Marijanin otac
Knin ,280611.Reportaza dan nakon dolaska Marijane Cvrljak pobjednice Big Brothera u svoj grad Kninna slici Marijanin muz Ivan sa kuferom ispred zgradeFoto: Niksa Stipanicev / CROPIXNE OBJAVLJIVATI NA WEBU PRIJE 29.06.2011.
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Kninjani su bili navijači Marijane Čvrljak, pobjednice netom završenog, regionalnog “Big Brother” showa; barem oni koji su pristali govoriti za novine, piše Slobodna Dalmacija .

U biračkom tijelu, pak, prevladavaju žene, koje su srčano podržale svoju bračno posrnulu sugrađanku, točnije, ženu koja je u Kninu provela djevojaštvo. Marijana se, podsjetimo, zbog okolnosti u BB Kući nije vratila suprugu u Šibenik, nego u roditeljski dom u njedrima Zagore, u Knin.

Upravo tamo smo je otišli potražiti, na adresi Kralja Tomislava. Marijanini roditelji Ivo i Gordana Kovačević žive u stanu u derutnoj stambenoj zgradi u poprilično depresivnom okruženju, uz cestu i preko puta vojnog objekta.

S njima u stanu obitava još jedna Marijanina sestra, najmlađa 21-godišnja Maja s izvanbračnim sinčićem, no ona je trenutno na sezonskom radu u Crikvenici, saznajemo od susjeda, dok djed i baka čuvaju trogodišnjeg dječaka.

Još dvije sestre su se, pak, udale i odselile. Za našeg posjeta Kninu Marijana je provodila vrijeme sa svojom kćeri, a u posjet im je došao - navodno je donio neke stvari - i Marijanin još uvijek aktualni suprug Ivan Čvrljak , kojega je fotoreporter Cropixa Nikša Stipaničev snimio dok je iz haustora zgrade izlazio s koferom, izbjegavajući susret s novinarima.

- Drago mi je da je Marijana pobijedila, iako je površno poznajem. Znate, ja sam sedam godina mlađa od nje, pa se nismo generacijski “zakačile”, ali neka je pobijedila kad je već naša - kazala je njezina susjeda, medicinska sestra Ljubica Pejčin (20), koju smo zaskočili u blizini ulaza u zgradu.

- Meni je drago da je pobijedila jer je Hrvatica! - smatra Kristina Marić (15), mlada susjeda Marijaninih roditelja, kojoj je tata Jozo pomogao dovesti kufer jer se upravo vratila s ljetovanja iz Zadra.

- Čujte, neka naša cura dobije novac, uvijek sam za to. Bilo bi dobro da dio novca donira u humanitarne svrhe ili otvori neki deficitarni obrt, poput oštrionice noževa. To bi bio pravi potez - mudro će Jozo.

- Ja sam navijala za Duleta, on me nekako taknuo u žicu, ali isto neka je Marijana pobijedila. Bitno da nije Horvat, on je dvoličan - smatra kninska nevjesta, Prgomećanka Katija Mizdrak, mama troje djece također iz susjedstva, s kojom smo popričali pred ulazom u zgradu gdje na trećem katu žive Kovačevićevi.

Uskoro potom starijim crvenim džipom dovezao se i Marijanin otac Ivo, s kojim smo već jučer porazgovarali.

- Marijana je dobro, igra se s kćeri, stvari polako sjedaju na svoje mjesto. Pitate me hoće li podijeliti novac od nagrade sa suprugom? Bit će onako kako se oni dogovore, to je njihova stvar - kazao je susretljivi Kovačević, kojemu je već pomalo navrh glave medijske pažnje.

- To je krasan čovjek, vojni umirovljenik. Mislim da je prije bio limar. Dobri, mirni ljudi - o Marijaninom tati kazuje Bruno Ljubas, vlasnik obližnjeg kafića “Tempera”, koji je sa suprugom Brankom od prvog dana bio Marijanin gorljivi navijač.

- Čujte, ono ponašanje ispočetka malo tko može dočekati aplauzom, ali svi smo samo ljudi. Ma baš nam je drago zbog nje - uglas će supruzi, u čiji kafić Marijanina mama svrati nekad poslije “spize”, dok sa sestrom još od osnovne škole prijateljuje mlada konobarica u “Temperi”, Aleksandra Tica.

Župnika župe svetog Ante u kojoj se nalazi dom Kovačevićevih, fra Petra Klarića, pak, za izjavu smo uspjeli uloviti taman prije mise zadušnice.

- Ne znam, da vam iskreno kažem, je li se Marijana udala u crkvi, a o događajima u toj Kući sam nešto malo čitao. Ako je ona vjernica, znat će koji je put iskupljenja. Crkva je otvorena za ispovijed - poručio je pomalo zbunjeni pastir za Slobodnu Dalmaciju .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 11:37