NOVA KNJIGA

LJUBAVNI TROKUT 'Bobby i Jackie Kennedy imali su ljubavnu aferu s ruskim baletanom'

 Wiki

'Ružičasti trokut' naziv je knjige Darwina Portera i Danfortha Princea koja izlazi idućeg mjeseca, a već je podigla puno prašine. Naime, glavni akteri ove knjige su Robert F. Kennedy i njegova šogorica Jackie koji su, prema pisanju autora knjige, bili u ljubavnoj vezi s baletanom Rudolfom Nureyevim koji je 1961. godine iz Rusije pobjegao u SAD.

Autori tvrde kako su u razgovoru s Goreom Vidalom i Trumanom Capoteom došali do informacija na kojima se temelji ova knjiga.

'Rudolf je jednom prilikom viđen kako se strastveno ljubi u telefonskoj govornici s Jackienim šogorom Robertom F. Kennedyjem', prenosi ulomak iz knjige Daily Mail.

Ipak, sve je započela sama Jackie. Rudolfa je upoznala kad su on i njegova plesna partnerica Margot Fonteyn nastupili u Bijeloj kući tijekom Johnove administracije.

Nakon toga je prva dama SAD-a sredila privatni avion za baletana koji joj je tad rekao: 'Za razliku od tvog supruga, ja imam vrlo moćna leđa'.

Samo nekoliko najbližih prijateljica fatalne Jackie je znalo za to, a aferu su održavali i nakon 1963. godine kad je John F. Kennedy ubijen u atentatu. Zajedno su snimljeni na jednom ladanjskom imanju u Engleskoj 1968. godine, a iste te godine časopis Paris Match je objavio članak u kojem pišu da se baletan pod utjecajem alkohola hvalisao svojom romansom.

Kasnije nije ni skrivao kako su Kennedyjevi pali pod njegove čari. 'Ja sam najseksepilniji živući čovjek', izjavio je za jedan danski časopis kratko prije nego što je preminuo od posljedica AIDS-a 1993. godine.

'Samo pitajte Lee Radziwill i Jackie Kennedy, a ako mi ne vjerujete, pitajte Bobbyja i Johna Kennedyja mlađeg. Nitko mi ne može odoljeti. Svatko tko je ušao sa mnom u krevet, zavolio me', dodao je tad.

Lee Radziwill, sestra Jackie Kennedy navodno se također natjecala za nakolonost slavnog baletana. 'Mislim da Rudi sustavno pokušava zavesti svakog člana moje obitelji, čak i mog sina kad naraste', navodno je Jackie priznala svom bliskom prijatelju Trumanu Capoteu.

'Capote je rekao kako je bio šokiran kad je čuo da je Bobby imao aferu s Rudolfom za kojeg je dugo sumnjao da je homoseksualac', piše časopis Globe.

'Svatko od nas je održavao tu aferu s njim. Jackie je koristila moj stan kad ja nisam okupirao Johna raznim aktivnostima', navodno je izjavio Gore Vidal. 'Jackie je prekinula vezu kad je vidjela da plesač posvećuje previše pažnje njezinom sinu, Johnu F. Kennedyju mlađem', tvrde autori knjige 'Ružičasti trokut'.

Dodaju kako je Jackie prekinula vezu s baletanom nakon što ga je čula da ohrabruje njezinog sina da postane glumac umjesto da se bavi politikom kako je to njegova obitelj željela.

No, nije samo Jackie bila sklona aferama. Njezin suprug, nekadašnji predsjednik SAD-a, John F. Kennedy poznat je po svojoj ljubavnoj vezi s Marilyn Monroe, ali i Angie Dickinson te 19-godišnjom stažisticom Bijele kuće, Judith Exner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:21