ZAPOČELO SUĐENJE

Liječnik optužen za Jacksonovu smrt može i dalje raditi

Murray je optužen da je Michaelu Jacksonu dao smrtonosnu dozu lijekova
Dr. Conrad Murray, accused of involuntary manslaughter in the death of Michael Jackson appears at a procedural hearing, Monday, April 5, 2010, at the Los Angeles Superior Court downtown Los Angeles. (AP Photo/David McNew, Pool)
 AP

LOS ANGELES - Kalifornijski sudac Michael Pastor na saslušanju u ponedjeljak odbio je zahtjev tužiteljstva da se doktoru pokojnog Michaela Jacksona , kardiologu Conradu Murrayju, oduzme liječnička dozvola. Murray je optužen da je pokojnom kralju popa dao smrtonosnu dozu anestetika propofola i sedativa lorazepama, što je dovelo do njegove smrti u lipnju 2009. Liječnik se izjasnio da nije kriv te je potkraj ožujka pušten da uz jamčevinu od 75.000 dolara.

Sudac je dopustio Murrayju da zadrži liječničku dozvolu još nekoliko mjeseci, do idućeg saslušanja koje je zakazano za 14. lipnja, pod uvjetom da u tom razdoblju ne daje pacijentima nikakve anestetike ili sedative. Odlukom suda nisu bili zadovoljni ni tužiteljstvo ni Michaelova obitelj i obožavatelji, koji su se okupili ispred sudnice u Los Angelesu pružajući potporu preminulom glazbeniku i njegovoj obitelji koja se u punom sastavu okupila u sudnici.

Prema novim informacijama, čini se da je Murray prestao oživljavati Jacksona kada je pjevač kolapsirao u lipnju i odgodio poziv Hitnoj pomoći kako bi stigao baciti inkriminirajuće lijekove koji su se nalazili u kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 05:03