SUĐENJE ZA UBOJSTVO

Liječnik Michaela Jacksona predaje se policiji

 SIPA

Dr. Conrad Murray, osobni liječnik Michaela Jacksona, ovaj bi se tjedan trebao predati policiji zbog optužbe da je uzrokovao smrt kralja popa, javljaju američki mediji.

- Dr. Murray je više nego spreman predati se i odgovoriti na optužbe – rekao je njegov odvjetnik Ed Chernoff.

Američko tužiteljstvo, međutim, još nije objavilo da je optužnica službeno podignuta niti Murray zna gdje bi se trebao predati.

Murray je iz svoje kuće u Houstonu u Teksasu doputovao u Los Angeles jer očekuje da bi optužnica mogla biti podignuta kroz dan do dva.

Jackson je zaposlio Murraya kao osobnog liječnika prošlo proljeće u vrijeme kada se spremao vratiti u svijet glazbe nizom koncerata u Londonu.

Liječnik je losanđeleskoj policiji priznao da je bio sa slavnim pjevačem kobnoga 25. lipnja i da mu je pomogao da zaspi.

Dao mu je nekoliko lijekova za spavanje i potom napustio sobu kako bi obavio telefonski razgovor. Stručnjaci ističu kako se lijek Propofol koji je uzrokovao zastoj Jacksonova srca pacijentima u bolnicama daje pod strogima nadzorom zbog mogućih opasnih nuspojava.

Losanđeleski mrtvozornik utvrdio je da je Jackson umro od akutnog trovanja Propofolom, ali i djelovanja lijekova na bazi benzodiazepina poput Lorazepama.

Američki mediji javljaju kako Jacksonova obitelj nije zadovoljna najavama da bi se liječniku moglo suditi za ubojstvo iz nehaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. lipanj 2024 02:35