PAPRENA CIJENA

GOSPOĐA CLOONEY NAPLAĆUJE SUPRUGOVU SLAVU? Jedan jedini sat konzultacija s uglednom pravnicom stoji 6 tisuća kuna!

Amal za svaku prigodu zna pomno odabrati garderobu, od raskošnih toaleta do casual stila
 AFP

Lanjske je godine, kad se britanska odvjetnica libanonskog podrijetla Amal Alamuddin udala za Georgea Clooneyja, The Business Woman objavio vijest pod naslovom “Međunarodno priznata odvjetnica Amal Alamuddin udala se za glumca”. Ona, pametna i prodorna, s već utabanom karijerom u areni međunarodnog zakonodavstva te ljudskih prava, daleko od Hollywooda, on uspješan i zgodan glumac, dalo je to već tada naslutiti tko će voditi glavnu riječ u toj zajednici.

Bez utvrđenih tarifa

Clooney je, otkad se prije 15 mjeseci oženio, ponekad znao polušaljivo izjaviti da je njegovo da bude tih i dopadljiv, dok ona na prijemima upoznaje važne ljude i sklapa poslove.

I dok svjetski tabloidi ovih dana pune stranice nagađajući (po tko zna koji put) da se slavni par rastaje, odvjetnički posao Amal Alamuddin ide bolje negoli ikad dosad. Sat konzultacija s traženom pravnicom stoji 500 funti. Predvidljivo, mnogi komentiraju da naplaćuje suprugovu slavu, no neki njezini londonski kolege misle da je cijena koju traži za svoje usluge - prilično realna. “Ne mislim da naplaćuje previše. To ispada 4000 funti po danu. Ne postoje utvrđene tarife, obično odvjetnici naplaćuju između 200 i 300 funti po satu. Oni najbolji mogu i više”, izjavio je za britanski Sun anonimni umirovljeni odvjetnik.

Među klijentima Amal Clooney je i Julian Assange, osnivač WikiLeaksa, nekad najmoćnija ukrajinska političarka Julija Timošenko, CNN-ov kanadsko-egipatski novinar Mohamed Fahmy. Bila je asistentica sucu Patricku Robinsonu na haaškom suđenju Slobodanu Miloševiću. Udajom za Clooneyja, do tada već poslovno afirmirana, postala je i svjetski poznata. Potječe iz imućne, građanske libanonske obitelji. Diplomirala je na Oxfordu, postdiplomski završila na Sveučilištu New York, redom radila za poznate britanske odvjetničke tvrtke.

Razmišljanja o djeci

Amal se, pišu tabloidi, na nekom predbožićnom prijemu, ponešto alkoholizirana, požalila prijateljima da joj je u braku loše i da će tražiti razvod. Slava pomaže, ali i odmaže. Požalila se da se boji da je njezini poslovni partneri, s obzirom na to da je sada u braku s holivudskim glumcem, više ne shvaćaju ozbiljno kao donedavno. Clooneyjevi su pretplaćeni na glasine o razvodu. U nešto više od godine dana, koliko su u braku, razni su ih razvodili i o tome pisali više puta, govoreći o “neslaganju karaktera”, o tome da glumac želi dijete, a odvjetnica traži da pričekaju makar godinu dana. “Dijete je velika odgovornost i ako se ikada odlučim na taj korak, moram biti sto posto siguran da to želim. Prije nisam mogao ni zamisliti da imam dijete, ali toliko se stvari u mome životu promijenilo, tako se možda i to promijeni”, rekao je Clooney početkom godine za časopis People.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:29