OBRAZOVANJE JE KLJUČ

FOTO: AMBICIJE LJEPOTICA KOJEŽELE BITI MISS UNIVERSE Lucijanajavila da će biti ministrica, aIvella predsjednica Hrvatske

 Ante Čizmić/Cropix

Buduća predsjednica ili ministrica turizma, sutkinja Ustavnog suda ili pak dječja pravobraniteljica – samo su neke od ambicija ovogodišnjih sudionica izbora Miss Universe Hrvatska, natjecanja ljepote iza kojeg već devetnaest godina stoji bračni par Marija i Vladimir Kraljević.

Na prvu možda teško ostvarivi ciljevi, no sve redom lijepe i obrazovane kandidatkinje već su nam na prvom susretu, u njihovu službenom hotelu, Radisson Blu Resort – Split, pokazale kako itekako imaju razloga da “pucaju visoko”, piše Slobodna Dalmacija .

– Studiram pravo, ali se već neko vrijeme bavim novinarstvom, i to uglavnom modnim temama. No u budućnosti bih se voljela koncentrirati na političko novinarstvo – kazuje nam Ivella Petričić.

– Privlači li vas politička karijera, na primjer postati buduća Kolinda Grabar-Kitarović? – pitamo.

– Moguće, zašto ne?! – odgovara spremno Ivella.

Ozbiljnoj karijeri nada se i njezina kolegica Mirta Kuštan.

Maštam o medicinskom ili kaznenom pravu

– Treća sam godina pravnog fakulteta i željela bih se baviti medicinskim ili kaznenim pravom – kazuje nam u dahu Mirta, koja već u stilu odvjetnice ima spreman i odgovor na pitanje zašto se prijavila na natjecanje ljepote.

– Misice nisu samo ljepotice, nego i ambasadorice svoje zemlje, što znači da nije dovoljno samo lijepo tijelo, nego morate biti i obrazovane – zaključuje 26-godišnjakinja.

A ostale djevojke? Dok bi neke htjele biti učiteljice, jer obožavaju i vole raditi s djecom, druge se, pak, vide u marketingu, hotelijerstvu, a treće su već na pola puta do diplome modne dizajnerice ili ekonomistice.

Lucija Soldo, primjerice, smatra kako bi se odlično snašla u Ministarstvu turizma, i to na vodećoj poziciji.

– Studiram turizam na VERN-u jer mi je velika želja imati svoj hotel, a jednog dana vidim se i kao ministrica turizma – kratko i jasno će Soldo.

Nakon priča o karijeri i ciljevima, krenula su i ležernija pitanja; zanimalo nas je kako njihovi dečki reagiraju na činjenicu da im djevojka pretendira ponijeti prestižnu titulu Miss Universe Hrvatske 2015?! I tu – čujemo svega.

’Sad ćeš me ostaviti radi nogometaša’

Od reakcija u stilu: “Sad ćeš me ostaviti radi nogometaša!” do “Pamet u glavu” i “Samo naprijed”, no usprkos svemu, svi su, tvrde naše sugovornice, na kraju puni podrške za želje svojih boljih polovica.

Što se nepoznatih muškaraca tiče, najluđe reakcije, vele složno, imale su u Splitu.

– Momci su visjeli s prozora, stalno nešto uzvikivali. Ma bilo je totalno simpatično – prepričavaju djevojke splitska događanja. Kažu da se odlično slažu i zabavljaju, te kako im pripreme sve više “nalikuju na maturalac”.

Kako su s nama razgovarale odjevene u kupaće kostime, i to one s potpisom brenda Palmers, te zavodljive sandalice na visoku potpeticu iz brenda Humanic, za kraj smo ih morali upitali kako održavaju lijepu liniju. I evo njihova recepta:

“Pijte puno vode, jedite dosta voća, redovito se rekreirajte i što više se smijte!”

Tsiros: Gostima se sviđa pun hotel lijepih cura

“Jako smo ponosni što je naš hotel dio eventa. Ovo je važna stvar za nas, Split i Hrvatsku i drago nam je da je možemo podržati. Gostima se svakako sviđa toliko lijepih cura oko njih i rado ćemo ih ugostiti i iduće godine”, kazao je Nick Tsiros, glavni menadžer hotela Radisson Blu Resort Split.

’Doživljavaju me kao majku’

“Ovaj posao radimo 19 godina, a gura nas adrenalin i osjećaj da nekome imamo priliku promijeniti život. Svake godine nastojimo djevojkama pružiti maksimum i osjećaj je doista lijep, pogotovo kad vidimo rezultate. Cure me doživljavaju kao majku, mi smo svi obitelj koja raste iz godine u godinu. Mi smo im na raspolaganju sada, ali i nakon što izbor prođe”, kazala je Marija Kraljević, dodavši kako pobjednica kući ne ide praznih ruku, pa će tako, među ostalim, od trgovačkog centra BTC City dobiti džeparac u iznosu od 1200 eura, koji može potrošiti u njihovim trgovinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:35