Dragan Matić/CROPIX
ŽELJA AUSTRIJANACA

Zlatko Kranjčar: Nemam ništa protiv da sjednem na klupu Rapida! Niko? Teško...

'Do sada nije bilo nikakvih kontakata. Mogu se povesti razmišljanjem, ako su u lošoj situaciji, onda sigurno misle o meni. Bio sam Rapidov igrač, kasnije uspješan trener'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. travanj 2013. 09:31

Zlatko Cico Kranjčar jučer nam se javio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u jednom hotelu u Dubaiju čekao je utakmicu Azijske lige prvaka svog Sepahana i Al Nasrija.

Nas je pak zanimalo kako stoje stvari s njegovim povratkom u Europu. Naime, austrijski dnevnik Kronen Zeitung donio je ekskluzivnu vijest da bečki Rapid želi dovesti Kranjčara za trenera.

- Do sada nije bilo nikakvih kontakata. Mogu se povesti razmišljanjem, ako su u lošoj situaciji, onda sigurno misle o meni. Bio sam Rapidov igrač, kasnije uspješan trener.

Ugovor Cice Kranjčara i Sepahana istječe 10. svibnja, krajem prvenstva. Predsjednik Sepahana je treneru najavio da bi s njim željeli potpisati novi ugovor, ali nisu još sjeli i razgovarali. Raspored je bio zgusnut, nije bilo vremena. Nije čudo da Sepahan želi zadržati Kranjčara, prošle godine je bio izabran za trenera godine u Iranu.

- Sjest ćemo, razgovarat ćemo... Ponude mi dolaze.

Biste li se rado vratili u Beč ako stigne službena ponuda Rapida?

- Svakako postoji veliki prostor za razgovor s Rapidom. Meni je jako drago ako Rapid razmišlja o mom angažiranju, ali, ponavljam, nije bilo kontakata. Naravno da imam želju ponovno se uključiti u europski nogomet, samo to ovisi o obostranim razgovorima, u ovom trenutku se ne zna što će biti.

Spominje vas se "u paketu" sa sinom Nikom?

- Niko je tamo počeo. Naravno da ih golica ta mogućnost, ali pitanje jest je li ostvarivo da Niko dođe u redove Rapida.

Kranjčar u Iranu, naravno, prati sve što se događa u hrvatskom nogometu, naravno da je odmah saznao da su Modri u nedjelju osigurali i osmi uzastopni naslov prvaka.

- Velika je to stvar kad se osam puta zaredom osvoji naslov prvaka. Svaka čast Modrima. Mene posebno intrigira finale Hrvatskog kupa u kome se sastaju Lokomotiva i Hajduk. Čestitam na uspjesima Lokomotivi, veselim se izvrsnim rezultatima Tomislava Ivkovića. Na putu je da postane vrhunski trener. Lokomotiva ima šanse protiv Hajduka, ali bit će jako neizvjesno, jer su i Splićani željni trofeja. Radujem se i činjenici da je reprezentacija već jednom nogom u Brazilu, sad priču treba potvrditi protiv Škotske te s Belgijom - zaključio je Kranjčar.

Linker
21. rujan 2024 08:23