SENZACIJA IZ BEČA

Plan najtrofejnijega austrijskoga kluba: Rapid želi dovesti Kranjčare!

Piše: Jure BurićObjavljeno: 22. travanj 2013. 12:01

S uskličnikom, bez upitnika bečke dnevne novine provalile su namjere najvećega austrijskoga kluba koji naslov prvaka čeka već dugih pet godina.

- Iako je sportski direktor najavljivao kako je Zoran Barišić dugoročno Rapidovo rješenje, to baš i nije točno. Najtrofejniji klub Austrije sprema megasenzaciju: legenda Rapida Zlatko Kranjčar (56) od ljeta bi trebao postati trenerom, dok bi njegov sin Niko (28) trebao zagospodariti veznim redom zeleno-bijelih”, pišu Austrijanci.

Svjesni su, međutim, u Beču da je riječ o vrlo kompleksnom poslu. Akcija Cico mnogo je realnija jer sadašnjem treneru iranskog Sepahana u lipnju istječe ugovor, a njegove simpatije prema klubu i “wiener melangeu” kod Schönbrunna nisu nikada bile upitne. Akcija Niko je, međutim, vrlo, vrlo upitna. “Kranjčar junior s kijevskim Dynamom ima ugovor do ljeta 2016., koji mu na godinu donosi dva milijuna eura zarade. Za Rapid je to utopija”, piše Kronen Zeitung, ostavljajući ipak navijačima nadu:

- U Ukrajini Niko nema sreće, a sam je nekoliko puta istaknuo kako u Rapidu želi završiti karijeru.”Beč je za Kranjčare sretno mjesto. Otac Zlatko ondje je nakon Dinama proveo sedam najljepših godina karijere, osvojio je pet trofeja, odigrao 201 utakmicu i zabio 106 pogodaka. U Beču je Niko odrastao. Beč je, u biti, sudbina Kranjčarovih...

Linker
21. rujan 2024 22:09