getty images
ANA KONJUH

Prvi put u četvrtfinalu!

Piše: HinaObjavljeno: 17. srpanj 2014. 19:12

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh izborila je prvi plasman u četvrtfinale nekog WTA turnira, nakon što je na turniru u Istanbulu u dvoboju 2. kola pobijedila Japanku Misaki Doi 6-4, 6-7 (3), 6-4.

Dvoboj između 16-godišnje Dubrovčanke i 23-godišnje Japanke, 85. tenisačice svijeta, trajao je dva sata i 15 minuta igre. Konjuh je tijekom meča čak sedam puta oduzimala servis svojoj suparnici, ali ga je i triputaizgubila.

Konjuh je i ranije mogla do pobjede. Nakon što je dobila prvi set 6-4, u drugom je povela 3-0, no Japanka je nanizala četiri gema, uz dva 'breaka'. Konjuh je ipak uspjela izboriti 'tie-break' koji je otišao na stranu japanske tenisačice. U odlučujućem setu Ana je uz jedan 'break' povela 5-2, te pri rezultatu 5-3 imala meč loptu. No, izgubila je servis. Doi je potom servirala za 5-5, no Ana je odigrala sjajan gem još jednom oduzevši servis suparnici za konačnih 2-1 u setovima.

Bila je to Anina četvrta uzastopna pobjeda u Istanbulu nakon što je dvije ostvarila u kvalifikacijama pobijedivši Kazahstanku Sesil Karatančevu, te Čehinju Krystinu Pliskovu, a potom u prvom kolu priredila iznenađenje porazivši petu nositeljicu, Slovakinju Magdalenu Rybarikovu.

Njezina iduća suparnica bit će 19-godišnja Ukrajinka Elina Svitolina, 35. tenisačica svijeta. Svitolina je četvrtfinale izborila pobjedom protiv Crnogorke Danke Kovinić izgubivši samo tri gema. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Linker
22. rujan 2024 19:36