getty images
BRILJIRA U ISTANBULU

Nova zvijezda svjetskog tenisa: Ana Konjuh (16) prošla u prvo polufinale!

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 18. srpanj 2014. 18:04

Predviđali smo mogući umor, izazov prvog WTA četvrtfinala, kvalitetu protivnice... Postojalo je nekoliko razloga zbog kojih Ani Konjuh nitko ne bi mogao prigovoriti da je danas izgubila u Istanbulu od Eline Svitoline. Međutim, i dalje zaboravljamo da je ova 16-godišnjakinja građena od posebnog materijala.

Svitolina je apsolvirana sa 6-4, 1-6, 6-1. Krenulo je loše po Konjuh, brzo je zaostajala 1-4 i činilo se da će 35. igračica svijeta iskoristiti činjenicu da je tri godine iskusnija. Međutim, Ana se vratila u nevjerojatnoj seriji i do kraja seta dobila 20 od 24 poena te dobila prvi set. Ukrajinka je na pauzi između setova iskoristila pravo odlaska izvan stadiona, smirila se u kupaonici i brzo riješila drugi set i činilo se da ponovno kontrorila meč. Kad ono...

- Jesi vidio kako je odigrala treći set? Kada tako igra, gotovo da je nepobjediva na ovoj razini - ushićeno nas je dočekao tata Mario nakon meča.

Doista, treći je set ogledni primjerak zašto već dugo trubimo o talentu male s Lapada. Svitolina, igračica koja stalno napreduje i sigurno ima Top 10 perspektivu, djelovala je potpuno nemoćno. Anini udarci jednostavno su prebrzi i servis pretočan za većinu tenisačica. Uz to, ponovno je pokazala koliko je raznovrsna. Izravni poen dugačkim bekhend slajsom u ženskom je tenisu prava rijetkost, a bekhend pasing nakon Svitolinina, kojim je kod 4-1 sasvim dotukla Elinu, predložak je za foršpane teniskih emisija.

- Uz to, u posljednjim je mjesecima jako popravila forhend. Danas se i izmiče na forhend, a prije joj je bekhend bio puno bolji. Sjajan je posao obavila, rekla nam je da se ne osjeća umorno i mislim da ima jako dobre šanse u polufinalu - dodaje Mario Konjuh.

Tamo će je čekati Roberta Vinci. Osim polufinala i spuštanja ispod 120. mjesta na svijetu, Ana je ovom pobjedom izborila i izravan ulazak u WTA turnir u Bakuu sljedećeg tjedna. Dok prava Serena trenira u Istri, baby verzija radi dar-mar koji izaziva nepodijeljeno oduševljenje teniskih foruma.

Vinci i Konjuh su odigrale jedan međusobni susret, a bilo je to na početku ove sezone u novozelandskom Aucklandu. Dubrovčanka je tada u 1. kolu slavila s 3-6, 6-4, 6-2.

WTA Istanbul, četvrtfinale:

Konjuh - Svitolina (4) 6-4, 1-6, 6-1

Vinci (2) - Nara (6) 6-0, 6-2

Linker
22. rujan 2024 08:16