ZEC SE VRATIO

Porazi Ivaniševića, Čilića i Karlović: 'Servis me izdao! Odigrao sam ja već svoje...'

Tri puta sam izgubio servis, ali opet nakon svega mogu biti zadovoljan kako sam igrao. Imali smo dosta šansi i nisu nas razbili. Ipak je bilo, sve u svemu, u redu, rekao je Ivanišević
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 01. veljača 2011. 20:45

Nakon 2004. godine proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević je opet odigrao jedan službeni meč pod okriljem ATP Toura. Na PBZ Zagreb Indoorsu je nastupio s Marinom Čilićem u igri parova.

Meč nije prošao uspješno za hrvatsku kombinaciju budući da je slovački par, Filip Polasek i Igor Zelenaj, slavio sa 7-6(4), 6-4. No, zagrebačka publika je dobila priliku vratiti se u povijesti i pred sobom vidjeti vimbldonskog pobjednika iz 2001. godine i tenisača koji je nekada dominirao i oduševljavao teniski svijet.

- Zakazalo je ono što sam najmanje očekivao, a to je servis. Tri puta sam izgubio servis, ali opet nakon svega mogu biti zadovoljan kako sam igrao. Imali smo dosta šansi i nisu nas razbili. Ipak je bilo, sve u svemu, u redu - rekao je Ivanišević nakon meča.

Nakon što je svaki od četiri tenisača izgubio svoj servis na početku meča, u nastavku te dionice svaki je igrač držao početni udarac do tie-breaka gdje su Slovaci ipak bili bolji (7-4).

Drugi set je počeo gubitkom servisa Ivaniševića, no nakon toga se hrvatska kombinacija vratila u meč i došla do 4-4. Ipak, posljednja dva gema meča su uzeli Slovaci i na kraju slavili.

- Odigrao sam ja svoje u životu. Ovaj je meč bio dobar prvenstveno za Čilića da se privikne na podlogu i da bude uspješan u pojedinačnom dijelu turnira - rekao je Ivanišević.

Nažalost, nekako istovremeno su osim poraza Ivaniševića i Čilića poraz u 1. kolu parova upisali i Nikola Mektić i Ivan Zovko. Bolji su od njih bili prvi nositelji Španjolci Marcel Granollers i Marc Lopez sa 3-6, 6-3, 10-2.

ATP Zagreb, parovi 1. kolo:

Polasek / Zelenaj - Ivanišević / Čilić 7-6(4), 6-4

Granollers / M. Lopez (1) - Mektić / I. Zovko 3-6, 6-3, 10-2

Umjesto Karlovića, na Ljubičića ide Brands

Ivo Karlović oprostio se od PBZ Indoorsa, zagrebačkog ATP turnira, već u 1. kolu. Bolji je od njega bio Daniel Brands 7-5, 6-7(3), 7-6(1) nakon točno dva sata igre…

Iako se u Domu sportova očekivao hrvatski derbi Ljubičić - Karlović u 2. kolu, protiv 2. nositelja Ivana Ljubičića igrat će 23-godišnji Daniel Brands, trenutno 79. igrač na svjetskoj rang-ljestvici. Karlović je lani Brandsa dobio u dva tie-breaka u Delray Beachu u njihovom prvom dvoboju. Ovoga puta su odigrali sličan meč, ali se njemački igrač bolje snalazio u završnicama prvog i trećeg seta.

Karlović je zabio 32 asa, ali nije imao odgovor na također vrlo dobre ili odlične servise svog suparnika, koji je, doduše, imao upola manji broj asova (16), ali je puno poena osvojio izravno iz servisa. Uostalom, Brands je imao čak i nešto bolji postotak osvojenih bodova i nakon prvog i nakon drugog servisa.

U prvom setu je Karloviću popustila koncentracija u 11. gemu, kada je izgubio početni udarac. U drugom setu nije bilo većih uzbuđenja sve do tie-breaka, kojeg je 208 centimetara visoki Hrvat dobio sa 7-3, iako je Brands krenuo s mini-breakom.

U trećem setu je Karlović u 7. gemu izborio jedinu break-loptu u meču. Brands se izvukao s odličnim prvim servisom i izravnim poenom. A onda, u tie-breaku, Nijemac je krenuo s vodstvom 6-0 i tu je priči bio kraj.

Dodajmo da Ljubičić i Brands nikada dosada nisu igrali međusobno.

Karloviću je ovo bio šesti uzastopni nastup na PBZ Zagreb Indoorsu. Dva puta igrao je u četvrtfinalu, na prvom izdanju 2006. godine i lani.

ATP Zagreb, 1. kolo:

Kunjicin - Pospišil 6-3, 6-2

Štepanek - Koubek 6-3, 6-2

Kavčič - Zverev 7-5, 6-2

Petzschner (7) - Hajek 6-3, 6-3

Bogomolov Jr. - Veić 2-6, 7-6(4), 7-6(2)

Brands - Karlović 7-5, 6-7(3), 7-6(1)

parovi, 1. kolo:

Granollers / Lopez - Mektić / I. Zovko 3-6, 6-3, 10-2

Polasek / Zelenay - Čilić / Ivanišević 7-6(4), 6-4

Clement / Kas - Berrer / Mayer 6-4, 3-6, 10-6

Linker
22. rujan 2024 12:29