CROPIX
PEC, VRUĆE

Pakleni uvjeti u Umagu: 'Ovo nije tenis, ovo je survivor! Ne možete to zamisliti'

Jedna je tema u Umagu od prvoga dana neizbježna i dotaknuta u gotovo svim razgovorima - vrijeme. I dok je lani kiša odgađala mečeve i remetila raspored, ove je godine, tvrde organizatori i igrači, turnir pogodila najveća vrućina dosad.
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 22. srpanj 2015. 00:47

Pomicanje početka popodnevnih mečeva za pola sata nije gotovo ništa olakšalo igračima koji nakon mečeva izgledaju kao iscijeđeni limuni. Kada su prije mjesec dana na Wimbledonu zabilježene najveće temperature u povijesti, više od 35 stupnjeva, mnogi su se žalili da ne mogu nadoknaditi izgubljenu tekućinu, da teško spavaju i pripremaju se, a zbog izvanrednih okolnosti bile su dopuštene i dulje stanke između setova.

Sličan pakao sada je u Stella Marisu gdje su hladni ručnici i zaliha od nekoliko rezervnih majica prvo za što se igrači moraju pobrinuti.

"Nikad nisam igrao po ovakvoj vrućini. Vlaga je nepodnošljiva, kada udišeš, osjećaš samo topao zrak, teško je doći do daha", opisao je Mate Delić muke na centralnom terenu nakon poraza od Aljaža Bedenea.

Nikad tolika vlaga

Da je nemoguće trenirati i u večernjim satima, uoči dvoboja protiv Joăa Souse otkrio je naš drugi igrač s pozivnicom Toni Androić.

"Zapravo ne znam je li gore popodne kada je sunce visoko ili kasnije pod reflektorima. Ovo nije normalno, ne možemo unijeti toliko tekućine koliko se znojimo i trošimo. Uvjeti su nehumani i iskreno se nadam da neće biti loših iskustava kod nijednog igrača jer ovo doista može biti kobno", rekao je 23-godišnjak iz Pule.

Androić je ovogodišnji turnir nazvao “kombinacijom tenisa i survivora”.

"Ne možete zamisliti kako je to kada ste na terenu. Umag je poznat po teškim uvjetima, ali ne pamtim ovakvu vlagu. Ne mogu vam to dočarati, najbolje je da probate sami".

Na ponuđenom smo se izazovu zasad zahvalili, pogotovo kada je opisao kako to izgleda kada je u akciji.

"Nakon sat vremena držanja reketa znoj vam počne kapati s gripa..."

Ukratko, svi igrači imaju jednak cilj: igrati što kraće izmjene i provesti što manje vremena na terenu kako bi sačuvali energiju...

Reducirani treninzi

Treninzi su reducirani koliko mogu biti, a lako bi se moglo dogoditi da do nedjelje vidimo još nekoliko predaja, što je bio slučaj u kvalifikacijama.

"Dečki su pokazali koliko tenis može biti zahtjevan na ovim užasnim vrućinama. Nadajmo se da u nastavku tjedna, zbog promjene termina, neće biti takvih problema", rekao je Goran Ivanišević.

Linker
24. rujan 2024 19:13