TENISKA BIZARNOST

Neviđena molba Tomica: Strahovito me nervira, molim vas, potjerajte mi oca!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2012. 20:29

Neviđenu je molbu glavnom sucu njegova meča drugog kola ATP Mastersa u Miamiju protiv Davida Ferrera u subotu uputio 19-godišnji australski tenisač hrvatskih korijena Bernard Tomic. Nakon što je dobio vlastiti servis-gem za 3-2 vodstvo u drugom setu, mladi je tenisač na putu do svoje klupe zastao kod glavnog suca Cedrica Mouriera rekavši mu pristojno, skoro pa servilno:

- Molim vas, biste li mogli mog oca izbaciti sa stadiona? Neugodno mi je zbog njega i strahovito me živcira. Znam, otac mi je, ali stvarno me živcira. Volio bih da ga maknete s tribina, možete li to? - pitao je Tomić zbunjenog suca koji mu je poručio da nema te ovlasti.

Nakon što je sjeo na klupu i dobio kišobran za zaštitu od sunca, Tomic se ponovno obratio Mourieru:

- Ako ga vidite da mi daje savjete s tribina, možete li ga barem upozoriti da bude tiho?

- Već sam to učinio - odgovorio je sudac.

- Hvala vam. Molim vas, kaznite ga ako ga vidite da me trenira, OK? - nastavio je dalje 36. tenisač ATP-ove ljestvice nakon čega mu je sudac odgovorio:

- Ne razumijem zašto mu jednostavno ne kažete kao treneru da vas ometa? Zašto mu sami ne kažete da ode?

- Ne, ako ga vi ne potjerate, neće htjeti otići - rekao je Tomic, a nakon očite sučeve potvrde, iskreno zaključio konverzaciju:

- Hvala vam!

Tomicev opaki plan nije završio uspjehom. Izgubio je, uz očevu prisutnost, drugi set kao i prvi, sa 6-4, te ispao s turnira.

Njegov je otac i nakon tog trenutka, kao i prije njega, gadljivo klimao glavom gledajući sina kako reda grešku za greškom.

Ako ništa drugo, barem se prvi put u povijesti dogodilo da je jedan tenisač od suca tražio da kazni njegova trenera zbog davanja savjeta s tribina tijekom meča.

Linker
23. rujan 2024 08:38