ATP MADRID

MASTERS 1000: Federer pomeo Tipsarevića za finale protiv Berdycha

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2012. 00:33

Tomaš Berdych, češki tenisač i šesti nositelj ATP turnira u Madridu (plava zemlja, Masters serija 1000), prvi je finalist i u nedjeljnom ogledu čeka pobjednika meča Federer - Tipsarević.

U subotnjem je polufinalu, koje je trajalo dva sata i 18 minuta, Berdych pobijedio argentinskog tenisača Juana Martina del Potra 7-6(5), 7-6(6), čime je došao do druge pobjede u petom međusobnom ogledu.

Obojica su skupila identičan broj poena u meču (po 79), no Berdych je za mali pedalj bio bolji u oba tie-breaka.

U prvom je setu Del Potro kod 5-4 servirao za prvi set, ali je tada izgubio početni udarac i u tie-breaku se vrlo brzo našao u velikom zaostatku 5-2. Uspio je doći do 5-5, ali je potom i izgubio dva poena zaredom.

U drugom je setu prvi break prednosti imao češki igrač, ali se Del Potro vratio. Ipak, u tie-breaku je još jednom potpisao poraz, tom prilikom je Berdych bio bolji sa 8-6.

Roger Federer drugi je finalist jakog ATP turnira na zemljanoj podlozi u Madridu, te će u nedjelju, u finalnom ogledu, igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha.

Do finala turnira Masters serije 1000 Berdych je došao pobjedom protiv Juana Martina del Potra 7-6(5), 7-6(6), dok je nakon toga Federer bio bolji od Srbina Janka Tipsarevića 6-2, 6-3. Taj je meč trajao koju minutu preko sat vremena, a bilo je to dovoljno da Švicarac peti put svlada Tipsarevića u isto toliko međusobnih ogleda u karijeri.

Tijekom meča su se Federer i Tipsarević itekako mučili s vjetrom, makar je Federer pobijedio lako i tu vremensku nepriliku i suparnika. U prvom je setu Federer prohujao kraj Tipsarevića, dok je u drugom srpski igrač jedinu šansu imao kod 4-2 za suparnika. Tada je propustio jedinu break-priliku u meču, nakon čega više nije imao šanse za povratak.

Federer je iskoristio tri od pet break-lopti u meču, a zanimljivo da je, izuzmemo li tri dvostruke servis pogreške, Federer osvojio 12 od 12 poena nakon drugog servisa.

Do finala Tomaš Berdych nije izgubio niti jedan set, dok je Federer ispustio jedan, u meču protiv Milosa Raonica, gdje je opasno visio.

ATP Madrid, polufinale:

Berdych (6) - Del Potro (10) 7-6(5), 7-6(6)

Federer (3) - Tipsarević (7) 6-2, 6-3

Linker
24. rujan 2024 06:26