WTA MADRID

Teniska lekcija Serene Williams: razbila Azarenku za samo sat vremena

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2012. 23:59

Američka tenisačica Serena Williams na suvereni je način osvojila jaki WTA turnir u Madridu (plava zemlja). Za samo sat vremena Serena je pobijedila Viktoriju Azarenku 6-1, 6-3.

Bila je to prava teniska lekcija koju je Serena dala prvoj tenisačici svijeta koja je ove godine izgubila samo dva meča do nedjelje (Bartoli i Šarapova). No, u finalu Madrida je bila posve podređena i daleko od ugleda najbolje svjetske igračice.

Jednu jedinu break-loptu u meču je imala Azarenka i to tijekom prvog seta, koja je ostala neiskorištena. Serena je doslovno izmbombardirala suparnicu, pa je tako upisala 14 aseva, a osvojila je čak 91 posto poena nakon prvog ubačenog servisa (21 od 23).

U prvom se setu Serena ujedno poigravala sa servisom Bjeloruskinje i tri puta joj oduzimala početni udaraca, dok je u drugoj dionici Amerikanka imala jednu break-loptu i iskoristila je za laganu pobjedu.

Bio je ovo osmi međusobni meč ove dvije tenisačice i Serena ima sada 7-1. Za Serenu je ovo 41. osvojeni WTA turnir u karijeri, te drugi u ovoj godini nakon Charlestona.

Recimo da će u nastavku dana, na plavoj madridskoj zemlji, finale tenisača odigrati Roger Federer i Tomaš Berdych.

WTA Madrid, finale:

S. Williams (9) - Azarenka (1) 6-1, 6-3

Linker
24. rujan 2024 08:31