Šime Šokota/CROPIX
PBZ ZAGREB INDOORS

Južnji u polufinalu bez problema sredio Berrera, sjajni Slovak Lacko šokirao Baghdatisa

Lacko (24) se pobjedom nad Baghdatisom plasirao u svoj prvi ATP finale karijere i to sasvim zasluženo. Slovak je na kraju susreta imao 13 osvojenih poena više od Cipranina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2012. 23:22

U finalu ovogodišnjeg PBZ Zagreb Indoorsa igrati će Rus Mihail Južnji i Slovak Lukaš Lacko. Treći nositelj Mihail Južnji, 39. na ATP ljestvici, svladao je u polufinalu dvostrukog uzastopnog finalista zagrebačkog turnira, Nijemca Michaela Berrera sa 6-3, 6-4 uz jedan break u prvom i dva u drugom setu. Uzvratio je Južnji na taj način Berreru za poraz u njihovom jedinom dosadašnjem dvoboju, 2007. u Moskvi.

Rus će u nedjelju igrati u svome 18. finalu u karijeri, a dosad je osvojio sedam naslova. Posljednji je put pobjednički pehar podigao 2010. u Kuala Lumpuru.

Drugi finalist je Lukaš Lacko. On je u polufinalu bio bolji od Cipranina Marcosa Baghdatisa sa 7-5, 7-6(3). Lacko (24) se pobjedom nad Baghdatisom plasirao u svoj prvi ATP finale karijere i to sasvim zasluženo. Slovak je na kraju susreta imao 13 osvojenih poena više od Cipranina (85-72), te daleko bolju realizaciju poena nakon drugog ubačenog servisa (75-33).

Lacko je ključni break u prvom setu napravio u 11. gemu, dok je u drugom morao loviti zaostatak Cipranina koji je na početku odjurio do 4-2, ali nije uspio privesti set u svoju korist.

Dodig i Pavić u finalu parova

Hrvatska će u nedjelju ipak imati finaliste ATP turnira koji se igra u Zagrebu. U finale konkurencije parova na PBZ zagreb Indoorsu plasirali su se Ivan Dodig i Mate Pavić...

Oni su u subotnjem polufinalu svladali hrvatsko-njemačku kombinaciju Ivo Karlović/Frank Moser sa 6-3, 6-7(5), 10-4. I za Dodiga i za Pavića ovo je prvi plasman u finale parova na jednom ATP turniru. Dodig se tako barem malo može utješiti za ispadanje u pojedinačnom dijelu turnira u kojem je lani bio pobjednik.

Ove će godine loviti pehar u konkurenciji parova, a suparnici će njemu i Paviću biti Cipranin Marcos Baghdatis i Rus Mihail Južnij koji su u drugom polufinalu bili bolji od drugih nositelja Jonathana Erlicha i Andyja Rama sa 6-2, 6-4. Južnij će na taj način imati priliku osvojiti dvostruku krunu u Zagrebu budući da se plasirao i u finale "singla" u kojem će igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka.

PBZ Zagreb Indoors, polufinale parova:

Dodig/Pavić - Karlović/Moser 6-3, 6-7(5), 10-4

Baghdatis/Južnij - Erlich/Ram (2) 6-2, 6-4

PBZ Zagreb Indoors, polufinale:

Lacko - Baghdatis (6) 7-5, 7-6(3)

Južnij (3) - Berrer 6-3, 6-4

Linker
22. rujan 2024 12:26