Tomas Berdych of the Czech Republic celebrates defeating Serbia's Novak Djokovic in their men's semi-final match at the 2010 Wimbledon tennis championships in London, July 2, 2010. REUTERS/Toby Melville (BRITAIN - Tags: SPORT TENNIS)
 Reuters
MONTPELIER

Berdychu sedmi naslov karijere

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. veljača 2012. 19:35

Sedmi tenisač svijeta, Čeh Tomaš Berdych, pobijedio je u finalu ATP turniru u Montpellieru branitelja naslova, Francuza Gaëla Monfilsa 6-2, 4-6, 6-3 nakon dva sata i pet minuta igre.

Osvajanjem ovog turnira, Berdych je potvrdio odličnu formu ove sezone. S Petrom Kvitovom je osvojio Hopman Cup na početku sezone, potom je na Australian Openu dogurao do četvrtfinala, a u Montpelieru je otišao do kraja.

Monfilsa je Berdych svladao drugi puta u njihovom drugom meču. Prvi puta su igrali u Dubaiju 2008. godine, kada je 26-godišnji Čeh pobijedio još lakše, u dva seta.

Prvi set ovoga ogleda je Berdych riješio s dva breaka. U drugom je s nekoliko neforsiranih pogrešaka ponudio Monfilsu priliku za odlazak u treći set, u kojem je Berdych do jedinog breaka u toj dionici stigao u osmom gemu.

Berdychu je ovo bio 13. finale karijere i sedmi naslov. Monfils nije dobar u finalima. Ovo mu je bio 17. koji je odigrao, ostao je na samo četiri naslova.

Inače, u pitanju je turnir koji se ranije održavao u Lyonu, i kojeg je dva puta, 2001. i 2009. godine osvojio Ivan Ljubičić. Prije dvije godine je turnir premješten u Montpellier, a Monfils je u finalu tada pobijedio Ljubičića. Budući da prošle godine turnir nije bio održan, odnosno bio je premješten iz završnog u početni dio sezone, Monfils je u ovaj finale ušao kao branitelj naslova.





ATP Montpellier, finale:

Berdych (1) – Monfils (3) 6-2, 4-6, 6-3

Linker
22. rujan 2024 14:35