Neja Markičević/CROPIX
PBZ ZAGREB INDOORS

Južnji nakon velike drame izbacio Ivu Karlovića, Baghdatis prejak za Dodiga

Karlović je u prvom setu, nakon što je napravio break u 5. gemu, imao servis za set, ali je odigrao najlošiji servis-gem meča, a u breaku je propustio mnoštvo set-lopti
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. veljača 2012. 22:17

Hrvatska neće imati predstavnika u finalu teniskog PBZ Zagreb Indoorsa koji se ovog tjedna igra u dvoranama Doma sportova. Nakon što je u ranijem susretu Ivo Karlović poražen od Rusa Mihaila Južnija, istu je sudbinu, ali od reketa Cipranina Marcosa Baghdatisa, doživio i prošlogodišnji osvajač turnira Ivan Dodig. Slavio je Cipranin sa 6-4, 7-5.

Nakon vrlo dobrog i čvrstog otvaranja, pogotovo na svom servisu, jedan neoprezan gem našeg tenisača bio je dovoljan da Baghdatis uzme prvi set. Koban je bio 7. gem prve dionice u kojem je Cipranin oduzeo početni udarac našem tenisaču, te stečenu prednost do kraja seta nije ispuštao.

Drugi set protekao je također u dominaciji ciparskog tenisača koji ponovno prvi dolazi do breaka prednosti, te nakon nešto manje od sat i pol igre servira za meč (5-4). Međutim, Međugorac vraća break zaostatka i poravnava na 5-5. No, već u svom idućem servis-gemu Dodig ispušta svoj početni udarac i Cipranin ima novu priliku servisom zaključiti meč. To i čini bez izgubljenog poena.

Baghdatis će u polufinalu igrati protiv protiv Slovaka Lukaša Lacka koji je u popodnevnom programu bio bolji od Nizozemca Robina Haasea.

Danas poraženi, Dodig i Karlović, susret će se u subotu u polufinalu igre parova. Dodigu će "društvo" praviti Mate Pavić dok će Karloviću Nijemac Frank Moser.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u četvrtfinalu od Rusa Mihaila Južnija sa 7-6(10), 3-6, 7-6(6)...

Iako je Karlović igrao odličan meč, ipak je na kraju pognute glave napustio veliku dvoranu Doma sportova. Rus Južnji ga je uništio njegovim oružjem (tie-break), a u tome mu je u svakom setu malo pripomogao i naš tenisač.

Karlović je u prvom setu, nakon što je napravio break u 5. gemu, imao servis za set, ali je odigrao najlošiji servis-gem meča i ispustio priliku povesti 1-0. Set je otišao u tie-break u kojem je naš tenisač imao četiri set lopte od čega je jedna bila na njegovom servisu (6-4), ali ni to nije bilo dovoljno da zaključi prvu dionicu u svoju korist. Rus je na kraju slavio sa 12-10.

U drugom setu su obojica tenisača držala svoj servis vrlo uvjerljivo do sedmog gema kada je Karlović napravio break i osigurao si servis za set. Ovog puta je bio nepogrešiv te je odveo meč u odlučujući set.

Tamo je Južnji u osmom gemu imao priliku završiti susret kada je na servisu našeg tenisača imao 15-40, ali je Karlović to s dva prva servisa riješio i okrenuo u svoju korist. Uzbuđenja do kraja seta više nije bilo i meč je otišao u drugi tie-break.

Južnji je već u drugom poenu napravio mini-break koji je potom izgubio u petom, ali ga ponovno vratio u šestom poenu (4-2). Osigurao si je nakon toga svojim servisom tri set lopte (6-3), ali se Karlović uspješno vratio do 6-6 spasivši treću meč loptu na servisu Rusa. Južnji u sljedećem servisu udara as i osigurava novu meč loptu, koju nakon Karlovićeva promašaja volejem i koristi.

Bio je to treći susret njih dvojice i treća pobjeda ruskog tenisača. Južnija u polufinalu očekuje dvoboj protiv "kralja" PBZ Zagreb Indoorsa, Nijemca Berrera.

Nesalomljivi Berrer još se jednom pokazao kao nepobjediv (barem do finala), ovog puta za Austrijanca Jürgena Melzera kojeg su svi vidjeli kao velikog favorita u tom susretu.

Nijemac se nakon gubitka prvog seta (7-5) vratio s dva uzastopna osvojena te je na kraju slavio sa 5-7, 6-4, 6-4.

PBZ Zagreb Indoors, četvrtfinale:

Lacko - Haase 6-4, 6-4

Baghdatis - Dodig 6-4, 7-5

Južnij (3) - Karlović (8) 7-6(10), 3-6, 7-6(6)

Berrer - Melzer 5-7, 6-4, 6-4

Linker
22. rujan 2024 12:28