Ronald Goršić / CROPIX
RIJEČ TRENERA

Ivanišević ponosan na Čilića: 'Marin je konačno shvatio što ga vodi naprijed'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 04. srpanj 2014. 11:15

Ako nešto igraš, a ne vjeruješ u to, onda je zaludu što ja pričam i na čemu inzistiram. On je to prihvatio, vidio sam od prvog dana da vjeruje, inače ne bi pobijedio Berdycha ili Chardyja, ne bi uzeo dva seta Đokoviću

Prvo je mislio da ne treba ništa govoriti i da njegova razmišljanja o Čiliću možda nikoga ne zanimaju što je, naravno, zabluda. Onda se Goran Ivanišević, srećom, predomislio i ponudio svoje viđenje pohoda Marina Čilića do četvrtfinala Wimbledona.

- Moram biti ponosan na njega. Konačno je shvatio kako mora igrati, što ga vodi naprijed, kako će pobijediti najbolje na svijetu. Počeo je vjerovati u ono što mu govorim cijelo vrijeme.

Marin je imao i sreće, Goran se prisjetio male drame uoči meča s Andreasom Haiderom Maurerom u 2. kolu.

- Bila je realna opasnost da zbog ukočenja vrata uopće ne igra.

Ostaje mala žal za onih 2:1 u setovima protiv Novaka Đokovića, inače, Goranova favorita za osvajanje titule još prije nego je turnir počeo.

- Žao mi je jer se takve prilike pružaju samo nekoliko puta u životu. Dva su gema koja su odredila pobjednika, onaj na 6:5 u trećem kad je servirao i u prvom poenu reketom dotakao mrežu. To ga je prilično šokiralo. U redu, dobio je tie-break, ali se potrošio toliko da je nakon toga izgubio najvažniji gem u meču. Prvi u četvrtom setu, tada je, mislim, lovio jedan aut. Oživio je Đokovića.

Dodat će još nešto.

- Treba uzeti u obzir da je Đoković za njega najnezgodniji igrač, ima sjajan retern i sjajno se brani. Sve će servise vratiti i to tako da ne možeš ništa napraviti.

Linker
22. rujan 2024 19:24