BOUCHARD BEZ ŠANSE

Dominantna Kvitova za samo 55 minuta došla do drugog naslova u Wimbledonu

Kvitova je svoju suparnicu ostavila bez ikakve šanse. Na vlastitim servisima bila je neumoljiva, a na servis-gemovima od Bouchard konstantno je pritiskala
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 05. srpanj 2014. 18:29

Petra Kvitová za 55 minuta je pomela Eugenie Bouchard i nakon tri godine ponovno osvojila Wimbledon!

Atomski tenis 24-godišnje Čehinje od prvoga do posljednjeg poena rezultirao je najuvjerljivijom pobjedom u finalu od 1992. godine kada se Steffi Graf na sličan način poigrala s Monicom Seles.

Nakon što je prvu Kanađanku u finalu Grand Slama izbombardirala iz svih oružja za konačnih 6-3, 6-0, Kvitová je bacila reket, a onda i sama u slavlju pala na travu.

Nakon što je dobila prvi gem, 20-godišnja Bouchard, koja je tek drugi put u Wimbledonu igrala među seniorkama, više ni u jednom trenutku nije uspijevala parirati suparnici.

Kvitová joj je oduzela servis u trećem gemu prvog seta, podebljala vodstvo u sedmom za 5-2, a jedan break koji je Bouchard vratila u sljedećem gemu ujedno je bio i njezin posljednji trzaj.

Mečom koji je sudila Zagrepčanka Marija Čičak, četvrta tenisačica svijeta (po sutrašnjem renkingu) protutnjala je s ukupno 28 winnera (Bouchard samo osam!), četiri asa i šest realiziranih break lopti od 13 izborenih. Kada je primila trofej u ruke, oživjela su i sjećanja na 2011.

- Sada barem znam koliko je težak i kako ga držati. Ključ pobjede bio je u savršenoj taktici koju mi je pripremio trener. Ne mogu reći da je pobjeda veća nego prije tri godine (kada je porazila Šarapovu, op. a.), ali je jako, jako posebna. Nadam se da sam razveselila Češku - rekla je Kvitová nakon pobjede dok je otac Jiri u publici brisao suze.

Bouchard je zahvalila publici na “ljubavi koju vjerojatno nije zaslužila”.

- Ponosna sam na dva tjedna iza sebe, ali ovdje nisam imala šanse jer je Petra igrala fantastičan tenis - kratko je poručila.

Jedno je sigurno: obje će se u All England Club vraćati još puno puta. Po prosjeku godina, ovo je bio najmlađi finale nakon 2004. kada je Marija Šarapova deklasirala Serenu Williams. Završio je možda prebrzo, ali dobili smo najavu jednog velikog rivalstva.

Wimbledon, tenisačice, finale:

Kvitova (6) - Bouchard (13) 6-3, 6-0

Linker
22. rujan 2024 23:31