Getty
ATP MASTERS

Federer 'pomeo' Đokovića!

Piše: HinaObjavljeno: 18. studeni 2015. 00:00

Švicarci su jedini razlog zašto Novak Đoković 2015. neće pamtiti kao savršenu. Stan Wawrinka uzeo mu je Roland Garros, a Roger Federer večeras ga je pobijedio i treći put u sezoni te najavio da kreće po trofej ATP World Tour finala.

Pobjedom 7-5, 6-2 protiv prvog igrača svijeta, Švicarac je osigurao plasman u polufinale i ponovno se otisnuo u vodstvo u međusobnom rivalstvu. Ovo im je bio 43. okršaj, Federer sada vodi 22-21 i u tom omjeru nikada nije bio u zaostatku.

Londonska O2 Arena uživala je u novoj partiji za udžbenike. Federer je tijekom 77 minuta samo jednom izgubio servis, a bio je nadmoćan u winnerima (19-12) i pronalazio bolja rješenja u dugim izmjenama.

Đokoviću je četiri puta oduzeo početni udarac i prekinuo njegovu seriju od 23 uzastopne pobjede.

- Ovo je bio jedan od onih dana kada se ne osjećate najbolje, ni blizu tome. Svaka čast Rogeru što je stalno mijenjao ritam i miksao udarce. Vrlo mudro je koristio slajs i spin. Učinkovito je servirao, a ja sam puno griješio i predao mu pobjedu u ruke - nahvalio je Đoković suparnika, koji mu je zadao polovicu svih ovogodišnjih poraza.

Još je fascinantniji podatak da je Srbinu ovo bio prvi poraz u dvorani nakon 2012. godine. Federer je prekinuo niz od 38 pobjeda. Drugi putnik u polufinale tako će se tražiti u trokutu Đoković-Nishikori-Berdych. Okršaj potonje dvojice jučer je sa 7-5, 3-6, 6-3 odnio Japanac.

Ivan Dodig i Marcelo Melo u srijedu igraju drugi meč u skupini. Plasman u polufinale od 19 sati traže protiv Rojera i Tecaua.

Linker
24. rujan 2024 10:33