AFP
PORAZ U KOLUMBIJI

Bez naslova u Bogoti: Ivo Karlović izgubio i četvrti finale, Tomiću naslov

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 21. srpanj 2014. 02:33

Ivo Karlović izgubio je i drugi ATP finale u dva tjedna od Australca. Nakon Hewitta u Newportu, u Bogoti ga je svladao Tomić 7-6(5), 3-6, 7-6(4).

Bernard Tomić početkom je prošlog tjedna saznao vrlo neugodnu vijest. Menadžerska kuća IMG, koja ga je davno prepoznala kao budućeg šampiona, odlučila je raskinuti suradnju s Australcem hrvatskih korijena. Nepouzdan, neukrotiv mladić već godinama trati bogomdani talent, slažu se stručnjaci, i IMG više nije imao strpljenja. Ako postoji primjer lošeg tajminga...

S druge strane, Ivo Karlović je jučer u Bogoti igrao četvrti ATP finale sezone. Samo su tri tenisača igrala ove sezone u više finala od njega, ali u prethodna tri nije imao uspjeha. Time mu je uspješnost u ATP finalima u karijeri pala ispod 50 posto (5-6) pa je u Bogoti došlo vrijeme za prekid negativnog niza. Bogota je na 2600 metara nadmorske visine, loptice lete brže nego drugdje, pa nije čudno da je prošle godine osvojio naslov bez izgubljenog servisa.

Finale je krenulo dosta nezgodno za Karlovića. Njegov je servis, koji je ove godine pokleknuo samo jednom, u polufinalu protiv Štepaneka, bio u opasnosti već u drugom gemu. Tomić nije iskoristio tri break-lopte, dok je Karlović na jedinoj svojoj, u sedmom gemu, potegnuo retern koji je završio u vrhu mreže. Otišlo se do tie-breaka koji je Australac odigrao sjajno, tri je puta prošao Karlovića na mreži i dobio set.

U drugom je činu sinoćnje trilogije Karlovićev servis postao mnogo sigurniji. Iako je Australac dizao publiku na noge tražeći pomoć, Ivo je postao opasniji i u osmom gemu napokon slomio Bernarda. Gem kasnije Karlović je bio taj koji je stiskao šaku i slavio ulazak u odlučujući set.

Činilo se da je to njegovo slavlje malo i razdražilo Tomića, koji je preko mreže uputio nekoliko prijekih pogleda. Treći je set bio bez breaka, a Ivo je spasio dvije meč-lopte kod 5-6.

Linker
22. rujan 2024 23:34