AFP
ATP WASHINGTON

Francuz Paire poludio na Karlovića, umalo izbila i tuča: 'Ovo nije tenis, p.ši ga'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. srpanj 2014. 22:10

Hrvatski tenisač Ivo Karlović, 31. igrač svijeta, plasirao se u osminu finala ATP turnira koji se igra na tvrdoj podlozi u Washingtonu, uz nagradni fond od 1.4 milijuna dolara.

Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, 35-godišnji je Zagrepčanin je u drugom svladao Francuza Benoita Pairea (98. na ATP ljestvici) sa 7-6(5), 6-7(11), 7-6(2). Meč je trajao dva sata i 25 minuta, a svaki je tenisač napravio po jedan break. Karlović je ispalio 24 asa i osvojio čak 90 posto poena nakon ubačenog prvog servisa.

Bio je ovo, inače, prvi međusobni dvoboj ovih tenisača, a u osmini finala Karlovića očekuje meč protiv jednog od Amerikanaca: Stevea Johnsona ili petog nositelja Johna Isnera.

Osim pobjede Karlovića najzanimljiviji dio dogodio se na kraju susreta kada je Francuzu očito teško pao poraz te je prema Karloviću uputio nekoliko pogrdnih riječi, naravno na francuskom:

- Ovo nije tenis. P-ši ga - govorio je Paire na prema Karloviću. Kratko su razgovarali na mreži, a napetosti je bilo i pri izlasku s terena gdje je umalo došlo i do udaranja.

Linker
22. rujan 2024 00:35