GABRIEL BOUYS Afp
PIŠU SE I PROTESTNA PISMA

Beckerov život iza rešetaka: Posrnulom velikanu dodijelili novi posao pa izazvali bijes u zatvoru

‘To nije baš luksuzni život na koji je on navikao, ali bolje mu je nego većini zatvorenika‘
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 13. srpanj 2022. 10:34

Nakon što je osuđen na londonskom sudu, Boris Becker bio je utamničen u zloglasnom Wandsworthu iz kojeg je nakon tri tjedna prebačen u novi zatvor – Huntercombe. Tamo se nalazi već nešto više od mjesec i pol dana i prema najnovijim informacijama, može biti vrlo zadovoljan tretmanom kojeg uživa.

The Sun, naime, piše kako je posrnuli teniski velikan u kaznionici dobio posao po svojoj mjeri. Postavljen je za asistenta koji svoje nove „kolege“ u zatvorskoj učionici podučava o sportskim znanostima. Nisu baš svi, međutim, oduševljeni njegovim novim radnim mjestom.

Pozicija koja mu je dodijeljena potaknla je obitelji drugih zatvorenika da pišu protestna pisma upravitelju budući da smatraju kako 54-godišnjak ima povlašteni status.

- Obično biste godinama služili prije nego dobijete posao asistenta u učionici jer se to smatra privilegijom, a Becker je dobio takav posao samo nekoliko tjedana nakon što je osuđen. Mnogi negoduju zbog toga, rekao je „insider“ za britanski tabloid.

image
WIKTOR SZYMANOWICZ Anadolu Agency Via Afp

Slavni Nijemac, u svojoj novoj ulozi, zatvorenicima predaje teoriju tjelesnog odgoja, odnosno educira ih o benefitima tjelovježbe i zdrave prehrane. Još uvijek nema pristup zatvorskoj teretani budući da iza rešetaka nije odležao dovoljno dugo da bi ostvario to pravo.

- To nije baš luksuzni život na koji je on navikao, ali bolje mu je nego većini zatvorenika, dodao je dobro upućeni izvor.

Zatvorska služba u utorak je demantirala navode o Beckerovom privilegiranom statusu.

- Nije istina da ima bilo kakav povlašteni status. Zatvorenici mogu pristupiti različitim oblicima rada i obrazovanja dok služe kaznu, priopćili su iz Huntercombea.

Podsjetimo, šesterostruki Grand Slam prvak u travnju je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog prikrivanja dva i pol milijuna funti imovine i izbjegavanja plaćanja dugova nakon proglašenja bankrota. Mora odslužiti pola kazne, a nakon toga mu prijeti automatska deportacija. On se nada da će, najkasnije do studenog, već biti u Njemačkoj.

Iza rešetaka mu je dozvoljeno gledati i Wimbledon, a Britanci navode kako je oduševljen Novakom Đokovićem kojeg je trenirao između 2014. i 2016. godine.

Linker
12. lipanj 2024 12:49