GABRIEL BOUYS Afp
NIJE MU LAKO

Borisa Beckera tretiraju kao ozloglašenog kriminalca, poslije zatvora čeka ga još jedna, možda najgora kazna

Boris Becker trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog utaje poreza i malverzacija poslije bankrota
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2022. 07:29

Nekad najbolji tenisač svijeta pregrmio je prve tjedne zatvora u ozloglašenom Wandsworthu, da bi ga potom prebacili u HMP Huntercombe, 70-ak kilometara udaljen od Londona koji je zatvor nižeg rizika.

Usprkos prebacivanju u zatvor u kojem su mjere mnogo blaže razloga za zadovoljstvo bivši trostruki osvajač Wimbledona nema. Naime, Englezi mu, čini se, spremaju novu kaznu i nakon izlaska iz zatvora.

Navodi se tako da bivšem njemačkom tenisaču po izlasku iz zatvora prijeti deportacija iz Velike Britanije kao strancu osuđenom za zločin. Becker je inače posljednjih deset godina živio u Velikoj Britaniji, a po odsluženju kazne, to, čini se, više neće biti moguće.

image
JAMES VEYSEY/SHUTTERSTOCK James Veysey/shutterstock

Nekoć je Beckerovo bogatstvo procijenjeno na 127 milijuna funti, a danas je potpuno bankrotirao. Njegova djevojka Lilian de Carvalho Monteiro i sinovi Noah (28) i Elias (22) posjetili su ga u zatvoru ranije ovog mjeseca tijekom odigravanja Wimbledona, dok je BBC ov stručni sukomentator i njegov prijatelj John McEnroe u eteru zavapio: ‘Boris je moj prijatelj i užasno je što mu se događa. On je jedan od najboljih igrača svih vremena. Želim ga vidjeti ako mogu i ako je voljan vidjeti druge ljude."

Linker
11. lipanj 2024 12:27