ČETVRTI NASLOV KARIJERE

Španjolac Garcia Lopez osvojio jubilarno deseto izdanje PBZ Zagreb Indoorsa

Bio je ovo peti međusobni susret Garcia-Lopeza i Seppija i prva pobjeda Španjolca. Garciji-Lopezu ovo je četvrti turnirski naslov u karijeri. Seppi je ostao na tri naslova
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 08. veljača 2015. 19:11

Jubilarno 10. izdanje PBZ Zagreb Indoorsa otišlo je u ruke španjolskog tenisača Guillerma Garcia-Lopeza. Trenutačno 33. igrač svijeta u finalu je pobijedio je Talijana Andreasa Seppija 7-6(4), 6-3.

Za jednog i drugog je nastup u zagrebačkom finalu bio prilika za četvrti naslov u karijeri, obojici je to bilo sedmo finale na ATP Touru, do Zagreba su obojica “vukla” gotovo identične statistike.

Seppi do Zagreba slavio u sva četiri međusobna meča, Garcia-Lopez konačno je pronašao put do prve pobjede. Posljednji meč u kojem su se sreli, odigran je 2012. u Dohi, dotad je Talijan u prijašnjim godinama slavio na US Openu 2008., te u Miamiju i na Roland Garrosu 2009.

U skladu s reputacijom igrača koji je nedavno u Dohi došao do polufinala, koji je u Melbourneu pobijedio Rogera Federera te postao prvi igrač na ATP Touru, koji je u 2015. upisao 10 pobjeda, Seppi je “suvereno” ušao u finalni meč, no, niti Španjolac nije pokazivao znakove slabosti. Obojica su bez većih problema uzimali vlastite servise, a Seppi je prvi morao spašavati break u devetom gemu.

Uspješno je to odradio, prvi je set otišao u “doigravanje”. Iako je poveo sa 4-1, bilo je to sve od Seppija u toj fazi igre, Garcia-Lopez uzeo je šest poena u nizu, Talijan kao da je ostao izvan terena nakon što je ostvario ozbiljnu prednost u tie-breaku.

U drugom setu Seppi je bio taj koji je prvi napao, napravio je break i poveo sa 3-2. U tom se trenutku činilo da je presingom odlučio slomiti suparnika, djelovao je vrlo sigurno. No, kao i u tie-breaku prvog seta, bio je to “okidač” za Španjolca, koji je nakon toga u nizu uzeo četiri gema za glatku pobjedu u dva seta. Seppi se jednostavno “raspao”:

- Igrao sam kao i dotad, prilično sigurno i samouvjereno. Bio sam i “hladan” nakon gubitka prvog seta, no jednostavno sam pao. Imao sam taj break, možda nisam dovoljno pritisnuo i Guillermo je zasluženo pobijedio.

Pobjednik je sa zadovoljstvom prihvatio konstataciju da je odigrao odličnu završnicu:

- Da, jako sam bio sretan nakon zadnjeg poena, ne pobjeđuje se svaki dan na ATP turniru, ovo mi je tek četvrti. Igrao sam dobro, pokušao sam u drugom setu slomiti njegov ritam jer je on igrač čija mi igra nikako ne odgovara. Igrao sam poen po poen stalno mijenjajući tempo i to mi je donijelo pobjedu...

FINALE:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa/3) - Andreas Seppi (Ita/5) 7-6 (4), 6-3

Linker
23. rujan 2024 19:15