Neja Markicevic / CROPIX
GASI SE TENISKI TURNIR?

Ivaniševićev vapaj: 'Ako ima novca za Snježnu kraljicu, mora ga biti i za Indoors!'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 10. veljača 2015. 16:40

Meč između Garcia-Lopeza i Seppija posljednji je meč PBZ Zagreb Indoorsa! Dakako da je tako, riječ je o finalnom dvoboju netom završenog 10. izdanja zagrebačkog teniskog turnira. Nažalost, ovu je rečenicu u puno gorem kontekstu izrekla legenda Goran Ivanišević, a izrekao ju je zamalo kao epitaf turniru za koji je upitno hoće li se ikad više održati.

“Svakidašnja jadikovka”, koja se širi cjelokupnim hrvatskim sportom, proširila se i na tenis. Činjenica da je Grad Zagreb odustao od financiranja turnira šokirala je organizatore koji su turnir jedva priveli kraju.

Mladi trebaju turnir

- Hvala Zagrebu za sve dosadašnje turnire. Ipak, zamolio bih odgovorne da dobro razmisle je li nam ovaj turnir potreban ili nije. Tu dvojbi ne bi smjelo biti. Hrvatska ima samo dva teniska turnira, ovaj i onaj u Umagu, i tako bi moralo ostati. Na ovom su turniru stasali mnogi naši mladi igrači, Ljubičić i Čilić su ga obilježili, to je sportska manifestacija kojom se Zagreb i dalje treba ponositi.

Ivanišević je u društvu sa sinom Emanuelom te Ivanom Ljubičićem, Marinom Čilićem i direktorom turnira Branimirom Horvatom na završnoj konferenciji za novinare pokušao osvijestiti “odgovorne”.

- Ako ima novca za Snježnu kraljicu, čast skijanju i svim drugim sportovima, onda bi ga trebalo biti i za nas - zaključio je Ivanišević.

Marin Čilić osvojio je US Open, u Zagrebu zbog ozljede nije mogao igrati, no i on je bio važnim dijelom ovog turnira kojemu prijeti gašenje:

- Još 2006. na prvom turniru igrao sam kao junior s pozivnicom. Ovo je turnir koji treba svim mladim hrvatskim igračima. Ovaj je turnir idealna prilika za hrvatske tenisače da se probiju, da osjete kako je igrati na Touru...

Čeka se gradski novac

Iz direktora turnira Branimira Horvata progovarala je očekivana gorčina:

- Ove godine nam je u organizaciji pomogao vlasnik licence Dubai Duty Free, no opet smo u ozbiljnim dubiozama i minusu i ne razmišljamo o organizaciji sljedećeg turnira. Nećemo srljati ako ne dobijemo neke garancije od Grada Zagreba bez kojega ovog turnira više neće biti.

Linker
21. rujan 2024 08:08