AFP
POBJEDA U PAROVIMA

Nadal se vratio nakon sedam mjeseci: 'Dosta je priča o koljenu, okrenimo se tenisu!'

Bilo je dobro, ali i sami znate da parovi nisu toliko zahtjevni kao pojedinačni meč. Vidjet ćemo danas kako je kada budem igrao pojedinačni meč - kaže Rafa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2013. 09:54

Sedam mjeseci je prošlo od posljednjeg natjecateljskog meča Rafaela Nadala. U utorak navečer se sjajni španjolski tenisač vratio na teren, te je na zemljanom ATP turniru u čileanskom Vina del Maru odigrao meč parova...

Zajedno sa svojim prijateljem, Argentincom Juanom Monacom, Nadal je u meču 1. kola turnira parova pobijedio s laganih 6-3, 6-2 Františeka Čermaka i Lukaša Dlouhyja.

- Bilo je dobro, ali i sami znate da parovi nisu toliko zahtjevni kao pojedinačni meč. Vidjet ćemo danas kako je kada budem igrao pojedinačni meč. Bio sam nakon meča na pregledu koljena, situacija je zadovoljavajuća - rekao je Nadal.

Podsjetimo da je zadnji meč sada tek peti igrač na svijetu odigrao u Wimbledonu prošle godine. Ozljeda koljena ga je tada od tenisa odvojila sve do početka ove godine. Tada se Nadal mislio vratiti, ali su potom uslijedili želučani problemi.

- Ne bih volio više pričati o koljenu, zapravo niti neću. Reći ću samo ovo, ono me i dalje boli dok igram, ali to je normalno. S boli ili bez nje, ovdje sam da igram tenis i da o tome pričam. Odlučio sam se za povratak, što znači da mogu igrati. Ne, nisam još 100 posto spreman, za to mi trebaju tjedni, ali molim vas, nećemo više o koljenu - rekao je Nadal.

U srijedu 26-godišnjeg Španjolca, kralja zemljanih terena, očekuje meč 2. kola pojedinačnog dijela turnira. Prvi mu je suparnik argentinski tenisač Federico Delbonis.

Linker
22. rujan 2024 04:40