AFP
ATP V. DEL MAR

Nadal kao u najboljim danima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2013. 10:22

Francuski tenisač Jeremy Chardy posljednji je izborio polufinale zemljanog ATP turnira iz serije 250 u čileanskom Vina del Maru. U četvrtfinalu je sa 6-2, 6-3 slavio protiv Talijana Paola Lorenzija...

Svega 64 minute bile su dovoljne da Chardy upiše prvu pobjedu protiv 31-godišnjeg Talijana, te izbori prvi susret protiv osvajača 11 Grand Slam naslova - Rafaela Nadala.

U četvrtfinalu je Nadal sa 6-1, 6-4 pobijedio sunarodnjaka Daniela Gimena-Travera.

Meč je trajao jedan sat i 24 minute, a prava borba se odvijala jedino u drugom setu, u kojem je Gimeno-Traver bio potpuno ravnopravan petom tenisaču na svijetu.

Poslije brzopoteznih 6-1 u prvom setu, u drugom nije bilo break-lopti sve do same završnice meča. Nadal je tada napokon slomio Gimena-Travera i kod 5-4 servirao za meč. Gimeno-Traver do tih 5-4 nije imo niti jednu priliku oduzeti uglednom suparniku servis, ali je tada došao do četiri lopte za 5-5, čime bi barem nakratko, a možda i dulje, učinio ovaj četvrtfinale neizvjesnim.

No, sve četiri break-prilike su ostale neiskorištene, pa je tako Nadal nakon Delobonisa u 2. kolu još jedan meč nakon povratka dobio bez izgubljenog seta.

Recimo i da će u drugom polufinalu zaigrati dvojica Argentinaca, nakon što je Horacio Zeballos nakon dva i pol sata tenisa izbacio Alberta Ramosa, a Carlos Berlocq "zaradio" slobodan prolaz predajom francuskog tenisača Guillaumea Rufina.

Recimo i da je bivši svjetski broj jedan izborio finale parova u noći s petka na subotu sa svojim argentinskim kolegom Juanom Monacom. Nadal i Monaco su sa 6-3, 6-4 bili bolji od argentinske kombinacije Carlos Berlocq/Leonardo Mayer.

Protivnici u finalu španjolskom i argentinskom tenisaču bit će Talijani Paolo Lorenzi i Potito Starace.

ATP Vina del Mar, četvrtfinale:

Chardy (3) - Lorenzi (6) 6-2, 6-3

Nadal (1) - Gimeno-Traver 6-1, 6-4

Zeballos - Ramos (5) 6-1, 5-7, 7-6(6)

Berlocq (8) - Rufin b.b. (bez borbe)

Linker
22. rujan 2024 06:45