LOŠE VIJESTI

Marin Čilić zbog ozljede ruke morao odustati od nastupa na Australian Openu

Ozljeda ruke takve je prirode da Marin nije mogao trenirati, dakle, samo odmor i terapija, no, ta ozljeda lakta koja se donekle popravila, nije se povukla
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 03. siječanj 2015. 18:25

Vijest nije dobra, ali ne može se reći da je neočekivana. Tjednima se već koketira s ozljedom ruke Marina Čilića koja ga je mučila još od početka prošle sezone i turnira u Rotterdamu, gdje je bio finalist, bilo je boljih ali i lošijih dana, da bi na kraju sve postalo toliko ozbiljno da je morao uzeti stanku.

Ozljeda ruke takve je prirode da Marin nije mogao trenirati, dakle, samo odmor i terapija, no, ta ozljeda lakta koja se donekle popravila, nije se povukla i to je pokazala najnovija magnetska rezonanca, koju je pobjednik US Opena obavio u Zagrebu pa je po preporuci liječnika odlučio odustati od prvog Grand Slam turnira sezone, što, naravno, nije dobro, ali Marin nije imao izbora.

Stanka će potrajati još nekoliko tjedana, no, bilo je izvjesno da u desetak dana, koliko je do početka velikog turnira u Melbourneu, Marin jednostavno nije imao vremena oporaviti se, pa naravno nije imalo ni smisla ići tamo tek da bi odigrao meč ili dva.

Sad, naravno, idu pitanja oko daljnjeg nastupa Marina Čilića. Zapravo, početka sezone. Ideja je bila krenuti od Brisbanea pa preko Melbournea doći u Zagreb braniti naslov na našem jedinom dvoranskom turniru. To još uvijek i želja i cilj. Čilić se nada da će biti spreman do početka veljače te da će kao pobjednik US Opena prvi puta igrati pred hrvatskim navijačima u Zagrebu, gdje je četiri puta bio pobjednik.

Uglavnom, sigurno je samo jedno, Marin Čilić odlučio je pauzirati koliko treba i tek kad bude potpuno spreman, opet će se pojaviti na Touru. A to će biti - on se nada i vjeruje kao i svi mi, a pogotovo organizatori Zagreb Indoors predvođeni direktorom Branimirom Horvatom - upravo na njegovu turniru.

Linker
18. rujan 2024 23:32