PROBLEMI S RUKOM

Čilićeva utrka s vremenom: 'Nisam siguran da ću moći igrati na Australian Openu'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 02. siječanj 2015. 17:41

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osobno je u Zagrebu najavio nastup na 10., jubilarnom izdanju PBZ Zagreb Indoorsa, koji se od 31. siječnja do 8. veljače igra u Domu sportova.

Stjecajem okolnosti i lanjskim otkazivanjem skijanja na Sljemenu, godinu dana starija “Kraljica” i teniski joj “brat” u istom će mjesecu proslaviti okrugli 10. rođendan. Dvije sportske poslastice uslijedit će kao novogodišnji darovi Zagrepčanima i svim ljubiteljima tenisa.

- Pred nama je još jedno izdanje ponajboljeg hrvatskog turnira koji je i u mojoj karijeri donio puno lijepog. Posebno se to odnosi na zadnje godine kad mi je Indoors bio čvrst oslonac i odskočna daska za cijelu sezonu. Tu sam lani počeo s dobrom formom, s titulom, nakon čega sam imao najdulji niz pobjeda u karijeri, rekao je Marin u uvodu.

Slijedi kontrola ruke

Iako su na Indoorsu dosad nastupila brojna velika imena, ovo izdanje turnira donijet će premijerni nastup nekog aktualnog Grand Slam pobjednika. Za podsjećanje, Čilić je lani u Zagrebu osvojio četvrti naslov u hrvatskoj metropoli i time počeo najbolju sezonu u karijeri koja je završila njegovim trijumfom u New Yorku i usponom do trenutačnog 9. mjesta na ATP ljestvici.

- Još pokušavam sanirati ozljedu ramena koja me muči. Nažalost, otkazao sam turnir u Brisbaneu i radim nekoliko kontrola da vidimo hoću li moći nastupiti na Australia Openu. Želio bih ponoviti uspjehe iz prošle sezone da bih zatim ostvario cilj, a to je ulazak u pet najboljih na svijetu - zaključio je “Čila”.

Svi osim Ljubičića

- Što bi mogli pripremiti za jubilarno izdanje?! Da opet nastupe naši svi najbolji igrači, da dobijemo sve bivše pobjednike. Uspjeli smo u svemu tome. Kad je Marin osvojio US Open, postao je viša klasa i puno traženija ‘roba’ i zato mu hvala što je uspio uklopiti Zagreb u svoj gusti raspored - rekao je direktor turnira Branimir Horvat, naravno, uz dodatak da samo jedan od pobjednika - Ivan Ljubičić - neće igrati. On je “ambasador” turnira.

Aktualna financijska situacija, rekao je ispred grada Zagreba Milan Čolić, spriječila je Grad u financijskoj potpori turniru iza kojeg je oduvijek stajao.

- Pokušat ćemo pomoći na sve druge načine i želimo da se ovaj turnir i dalje nastavi održavati jer je riječ o jednoj od najboljih promocija za naš grad - rekao je Čolić.

Predsjednik HOO Zlatko Mateša u malom je monologu nabrojio sve dobrobiti koje turnir donosi hrvatskom sportu. Bio je to uobičajeni hvalospjev nakon kojeg je morao odgovoriti na jedno malo neugodno pitanje:

- Da, planiramo preispitati kriterije za izbor sportaša godine. I u skijanju, u Svjetskom kupu, imamo taj slučaj kao i s tenisom, poručio je Mateša.

Linker
23. rujan 2024 00:46