Neja Markičević/CROPIX
DELRAY BEACH

Ivo Karlović poražen od Roger-Vasselina, Ivan Dodig slavio protiv Jevgenija Donskoja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. veljača 2013. 22:50

Hrvatski tenisač Ivo Karlović (34) poražen je u 2. kolu ATP turnira u američkom Delray Beachu od francuskog igrača Edouarda Roger-Vasselina. Bilo je 6-4, 7-5 za Francuza.

Bio je to drugi susret ove dvojice tenisača i prva pobjeda Francuza Roger-Vasselina. Za 80 minuta igre Francuz nije dopustio nijednu break-priliku našem tenisaču, te je sa po jednim breakom u dva seta izborio četvrtfinale turnira.

Karlović je imao priliku odvući drugi set u tie-break, koji je njegovo veliko "oružje", ali je pri rezultatu 5-5 ispustio svoj početni udarac, odservirajući petu dvostruku pogrešku u meču na break-loptu!

Roger-Vasselin je bez ikakvog problema zadržao svoj sljedeći servis i sada mirno može čekati boljeg iz susreta između Amerikanca Jacka Socka i Litavca Ricardasa Berankisa.

Podsjetimo da je Karlović 2. kolo izborio predajom Japanca Keija Nishikorija pri rezultatu 5-4 za našeg tenisača.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig izborio je četvrtfinale ATP turnira u američkom gradu Delray Beachu pobjedom nad ruskim igračem Jevgenijem Donskojem 6-3, 7-5.

Break na početku meča i u samoj završnici, kao i šest spašenih break-lopti, obilježilo je nastup drugog najbolje rangiranog hrvatskog tenisača na ATP-jevoj ljestvici. Međugorac, trenutno 62. igrač svjetskog poretka, u prvom je gemu meča spasio break-loptu, a potom iskoristio svoju u narednom i poveo s 2-0.

Dodig je svoj početni udarac bez ikakvih problema držao sve do devetog gema seta, odnosno servisa za set, kada je Donskoj došao do 15-40. No, naš se tenisač izvlači iz neugodne situacije, te svojim servisom zaključuje prvu dionicu meča.

Donskoj je ponovno prijetio breakom u drugom setu, ali je Dodig, baš kao i u prvom, bio sjajan u tim sitaucijama, točnije njih dvije. Rus je imao priliku osigurati tie-break vlastitim servisom, ali ga je upravo tada Dodig po drugi put u meču slomio i poveo sa 6-5.

Uslijedio je besprijekorni servis-gem našeg tenisača, a ujedno i plasman u četvrtfinale na ogled protiv Nijemca Tommyja Haasa. Bit će to prvi međusobni susret dvojice igrača.

Dodig - Donskoj 6-3, 7-5

Roger-Vasselin - Karlović 6-4, 7-5

Berankis - Sock 3-6, 6-4, 6-1

Munoz-De La Nava - Malisse (8) 7-6(3), 3-6, 6-3

Linker
22. rujan 2024 13:30