AFP
KOBAN PRVI SET

Njemački veteran Toomy Haas zaustavio Ivana Dodiga u četvrtfinalu Delray Beacha

Piše: HinaObjavljeno: 02. ožujak 2013. 00:13

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Delray Beachu, njega je u četvrtfinalu sa 7-6 (6), 2-6, 6-1 svladao njemački veteran Toomy Haas nakon dva sata igre.

Ključnim se pokazao prvi set u kojemu je Dodig propustio tri set-lopte, dvije kod vodstva 5-4 na svom servisu, te jednu u "tie-breaku". Inače, susret je loše krenuo po našeg igrača koji je gubio 0-4, ali potom je osvojio pet gemova zaredom tri puta pritom oduzevši servis Haasu, ali nije znao dovršiti posao.

U drugom je setu Dodig dva puta oduzimao servis Haasu, dok je uspio osvojiti sve četiri igre na svom početnom udarcu za sigurnih 6-2.

Nažalost, u trećem setu situacija se potpuno preokrenula, Haas je odmah u prvoj igri oduzeo servis Dodigu, a to je do kraja dvoboja još dva puta ponovio i sa 6-1 otišao u polufinale.

Isner servisima otpuhao lanjskog pobjednika

Južnoafrički tenisač Kevin Anderson neće tijekom vikenda braniti titulu na ATP turniru u Delray Beachu (tvrda podloga). Ove je godine put za njega završio u četvrtfinalu...

Amerikanac John Isner, prvi nositelj turnira, pobijedio je Andersona 6-2, 7-6(1), te ga je doslovno otpuhao s terena uz pomoć servisa. Imao je Isner tijekom meča, koji je trajao jedan sat i 20 minuta, čak sedamnaest aseva, a osvojio je i 85 posto poena nakon prvog servisa (34 od 40). U cijelom je meču Anderson ostao bez breaka, a dvije šanse je propustio tijekom drugog seta.

Daleko jači otpor je Anderson pružio u drugom setu, no kada je došao do tie-breaka potpuno je stao, te je u tom dijelu meča osvojio tek jedan poen. U polufinalu će Isner igrati protiv Francuza Edouarda Roger-Vasselina, koji je u ranijem dijelu turnira bio koban za hrvatskog igrača Ivu Karlovića. U četvrtfinalu je Francuz prilično jednostavno pobijedio sretnog gubitnika, Ricardasa Berankisa, sa 6-4, 6-3.

U drugom će polufinalu igrati Latvijac Ernests Gulbis i Nijemac Tommy Haas, što će biti dvoboj nekadašnjih pobjednika ovog turnira. Gulbis je ovdje slavio 2010., a Haas 2006. godine.

Haas je, podsjetimo, sa 7-6(6), 2-6, 6-1 pobijedio hrvatskog tenisača Ivana Dodiga, dok se Gulbis doslovno zabavljao protiv Španjolca Daniela Munoza de la Nave i slavio 6-1, 6-4. Podsjetimo da je Gulbis ove godine morao igrati kvalifikacije kako bi igrao glavni dio turnira u Delray Beachu.

ATP Delray Beach, četvrtfinale:

Isner (1) - Anderson (6) 6-2, 7-6(1)

Roger-Vasselin - Berankis 6-4, 6-3

Gulbis - Munoz de la Nava 6-1, 6-4

Haas (2) - Dodig 7-6(6), 2-6, 6-1

Linker
22. rujan 2024 12:30