TIMOTHY A. CLARY/Afp
BITKA ZA FINALE

Legenda svjetskog tenisa: ‘Đoković bi sutra mogao doživjeti iznenađenje. Taj dečko je fenomenalan‘

"Nije da ne želimo da Novakovu pobjedu, već se radujemo meču, sukobu različitih stilova igre"
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2023. 13:38

Sjećate li se Justine Henin, sjajne tenisačice iz Belgije, osvajačice sedam Grand Slam turnira? Henin je došla na US Open te prokomentirala polufinalni par Novak Đoković - Ben Shelton, u kojem je srpski tenisač veliki favorit protiv Amerikanca kojemu je tek 20 godina.

Shelton je ljevoruki igrač, ima najbrži servis na Touru, pa je Henin zaključila da Đoković mora biti na najboljoj razini da bi ga pobijedio.

- Ben je fenomenalan. Već je i bio kada smo ga na ovoj razini otkrili u Melbourneu. Bilo mu je teško mjesecima nakon toga, malo se tražio, što je za mladog igrača normalno. Čekao je US Open da se opet pokaže i izabrao je dobar trenutak. Volimo njegov spektakularan tenis. Pokazuje svježinu i karizmu. Često pričamo o Carlosu Alcarazu, o tome kako uživa na terenu, ali sada uživa i Shelton. Nećemo ih uspoređivati, ali ponuditi tako nešto američkoj publici je izuzetno. Ludo je vidjeti Sheltona u polufinalu - kaže Belgijanka.

Henin ne isključuje mogućnost da Shelton iznenadi Đokovića.

- Želimo pravi meč. Želimo da Shelton svojim tenisom bude u stanju iznenaditi Novaka. Nije da ne želimo da Novakovu pobjedu, već se radujemo meču, sukobu različitih stilova igre. Može li Shelton ostati miran? Čini se da je na dobrom putu. Pokazuje jaku fizičku snagu i vidi se da je radio na tome.

Osim toga, dodaje Henin, kada igrate protiv Novaka Đokovića na tako važan dan, morate biti u najboljem stanju.

- Đoković će s druge strane imati taj ponos da pokaže mladima kako je on i dalje taj koji ima jake noge i genijalnost koja ga vodi po pobjeda - zaključila je Henin.

Linker
31. svibanj 2024 09:54