MARTIN BUREAU Afp
ČEKA GA FINALE

Đoković nakon velike pobjede: ‘Ne znam što će biti kad završim... Gdje se vidim za 10 godina? Na brodu!‘

‘Zbog ovakvih mečeva još uvijek igram tenis. Neću sigurno tako brzo završiti priču...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2021. 11:16

Nakon velike borbe, Novak Đoković plasirao se u finale Roland Garrosa pobjedom protiv Rafaela Nadala u četiri seta. Trajao je pariški boj preko četiri sata, igralo se do krajnjih granica, a i sam pobjednik, odnosno finalist izjavio je: "Ovo mi je jedan od tri najbolja meča u karijeri".

Odgovorio je nakon meča srpski tenisač na jedno vrlo zanimljivo pitanje. Gdje se vidi za 10 godina?

- Pomišljao sam na to, kako će biti nakon karijere, kada splasne adrenalin. Ne vidim kraj trenutno, ne osjećam da želim tako brzo završiti karijeru. Tako da neću u potpunosti ni zamišljati kako je to ostaviti tenis i više ne doživljavati ovakve trenutke. Jedan od najvećih razloga zbog kojih i dalje igram profesionalni tenis su ovakvi mečevi i ovakva atmosfera. To mi daje motivaciju i inspiraciju - kaže Đoković.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Povukao je paralelu s Nadalom:

- Hoćemo li pikati tenis nakon karijere, ne znam. Više nas vidim u nekoj varijanti plaže ili broda tamo u Španjolskoj. Bit će nam dosta tenisa kada budemo završili sa svojim karijerama - rekao je Đoković.

O meču je rekao:

- Jako poseban dvoboj za mene. Stvarno fenomenalna atmosfera, najbolji meč koji sam igrao na centralnom terenu na Roland Garrosu. Ovo je jedan od top tri meča koje sam odigrao i koji ću pamtiti cijeli život. I moje je zadovoljstvo da igram protiv Rafe jedan ovakav meč. I ovo je sigurno jedan od najvećih mečeva koje smo igrali u Parizu. Jedan od mečeva u sjajnoj atmosferi s nevjerojatnom energijom s tribina za navijače i jednog i drugog igrača. Sve je bilo fantastično.

Linker
29. rujan 2024 03:37