AFP
PORAZ U FINALU

Donna Vekić: 'Dala sam sve od sebe'; Hantuchova: 'Još ćemo puno slušati o njoj'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2013. 20:53

Najbolja i tek 16-godišnja hrvatska tenisačica Donna Vekić nije uspjela osvojiti svoj prvi WTA naslov ove nedjelje, kada je u finalu Birminhgama sa 7-6(5), 6-4 poražena od Slovakinje Daniele Hantuchove.

Vekić je propustila priliku postati druga najmlađa osvajačica WTA naslova nakon Austrijanke Tamire Paszek, koja je 2006. godine osvojila Portorož sa svega 15 godina. Bio je ovo drugi WTA finale za Vekić nakon prošlosezonskog u Taškentu.

- Moji su osjećaji podijeljeni. Ne mogu biti sretna nakon gubitka meča, ali s druge strane ovo je bio sjajan tjedan i sretna sam da sam stigla sve do finala. Dala sam sve od sebe danas. Možda to nije bio moj najbolji tenis, ali bolje danas nisam mogla. Daniela je bila bolja igračica - rekla je iskreno i skromno kao i uvijek najbolja hrvatska tenisačica, te zaključila;

- Sretna sam što sam igrala finale. Nadam se da ću u karijeri imati još mnogo ovakvih mečeva.

Hantuchova, bivša peta igračica svijeta, je imala same riječi hvale za mladu Osječanku nakon što je osvojila svoj šesti WTA naslov u karijeri.

- Ona je iznimno talentirana igračica. Kreće se jako dobro i ima sjajan servis, i to čini njenu igru na travi sjajnom. Nisam je vidjela na drugim podlogama, no vidim da ima dobar tim ljudi oko sebe i uvjerena sam da ćemo još puno slušati o njoj - zaključila je Hantuchova.

Linker
22. rujan 2024 18:35